İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Görneç ve Büyükkonuk’u ziyaret etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, ziyaretlerinde Evren’e Bakanlık Genel Koordinatörü Durali Güçlüsoy, Müsteşar Gürkan Kara ve Lefkoşa Kaymakamı İbrahim Basri eşlik etti.

Evren, Kurban Bayramı’nda Görneç köyüne yaptığı ziyarette, Muhtar Nevzat Akçagil’in de katılımıyla düzenlenen toplantıda köylülerin sorunlarını dinledi.

Evren, Mesarya’nın günden güne fark yaratan bir şekilde büyüdüğüne dikkati çekerek, bölgenin kalkınması için bakanlık olarak üzerlerine düşen görevi yapacaklarını dile getirdi. Sorunları dinleyen Evren, öğle yemeğinde köylüler ile bir araya gelerek sohbet etti.

Bayramın dördüncü günü ise ziyaretlerine Karpaz bölgesinde devam eden Evren, Büyükkonuk Belediye Başkanı ile bir araya geldi. Ziyarette bölgenin sorunlarını aktaran Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, Evren’in bölgeyi ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Evren, Karpaz bölgesinin kendisi için önemli bir yere sahip olduğunu, göreve geldiği günden itibaren Karpaz bölgesine özel ilgi gösterdiklerini söyledi. Karpaz bölgesine yapılan yatırımlarla bölgenin güçlenmeye başladığına dikkat çeken Evren, belediyelerin bölgenin kalkınmasında önemli görevleri olduğunu hatırlattı. Belediye başkanlarının çalışmalarını takdirle izlediğini dile getiren Evren, bakanlık olarak birçok sorunun çözülmesi için bürokratlarına gerekli talimatları verdiğini söyledi.