Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Covid-19 pandemi dönemi sonrası Kıbrıs’ın güneyine 600 bin turistin geleceğinin öngörüldüğünü açıkladı.

Açıklamak ile de kalmayıp dış turizm ile gelmesi öngörülen 600 bin turist ile ilgili yol haritası ve çalışmaların da hazır olduğunu ifade ederek dış turizme yönelik tanıtımlarına Devlet politikası çatısı altında sürdürmekte, Güney Kıbrıs.

İmrenmemek hatta kıskanmamak elde değil.

Hayıflanmamak hatta isyan etmemek için de insan olan zor tutmakta ağzını ve yüreğini.

Ve Güney Kıbrıs, Covid-19 pandemi salgını sonrası turizm sektöründeki zararı minimize etmek adına iç turizmin yeterli olmadığını ön görerek planlarını yapmakta.

Pek, Kuzey Kıbrıs’ta turizm alanına yön veren veya yön vermesi beklenen Turizm Bakanlığı ne buyurmakta?

“Turizmi ikiye ayırdık. Dış turizm gündemimizde yok.”

Kargalar bile artık gülmemekte dar görüşlülüğümüze ve vizyonsuzluğumuza.

İşimiz gücümüz, felaket tellallığı yapmak.

Bahanelerin gölgesine gizlenerek bardağın hep boş tarafı üzerinden siyaset yapmak, en iyi ve belki de tek becerdiğimiz şey.

Turizm alanındaki kaos ve krizin bu dönemki bahanesi, Covid-19.

Turizm Bakanı Ünal Üstel hızını alamamış olacak ki, kriz sürecinin 2021’e kadar sarkacağını da çekinmeden hatta çok önemli bir saptamaymış gibi açıklamaktan daha ötesini ortaya koyamıyor.

İşin garip yanı böylesi bir eylemsizlik halinden de hicap duymuyor.

Turizmde zararın 100 milyon doların üzerinde olacağını da ilan ederken turizm alanının karşılaştığı sorunların çözümüne yönelik somut bir yol haritası ve planlama ortaya koyamayan bir Turizm Bakanlığının insafına bırakılmış koskocaman sektör.

Güney Kıbrıs’a imrenmemek hatta kıskanmamak elde değil, 100 metre ötemizdeki komşumuzu.

Ve Covid-19 pandemi süreci sonrası Devletin her kademesinde ama özellikle Turizm alanında yaşanan akıl ve vicdan tutulmasını izlerken hayıflanmamak hatta isyan etmemek elde değil.

Turizm alanını bir Devlet politikası ile yönetmekten aciz Hükümetler ve gelmiş geçmiş Hükümetlerin turizme yönelik bir Devlet politikası oluşturması için ortaya yol haritası koymaktan k aciz Turizm Bakanları, Kuzey Kıbrıs’ın kaderi olmamalı.

İç turizm ile ekonominin hatta Turizm sektörünün sıkıntılarını aşacağına inanmak ya ülke nüfusunun farkında olmamak ya da uzayda yaşamaktan başka bir şey değil.

Hedef büyük ama sorarsanız.

Turizm bakanlığının hedefi, insanları evlerden çıkararak plajlar ile buluşturmak.

Kim söylüyor?

En yetkili ağız, Turizm Bakanı Ünal Üstel.

Tam bir Aziz Nesin’lik durum.

Kuzey Kıbrıs’ta turizm sektöründe ön görülen 100 milyon dolarlık zararın minimize edilmesi için planlama ve yol haritası ortada yokken Kıbrıs’ın güneyinde dış turizm ile 600 bin turistine gelmesi hedefi ile ortaya vizyon konmakta.

İmrenmemek hatta kıskanmamak elde değil.

Hayıflanmamak hatta isyan etmemek için de insan olan zor tutmakta ağzını ve yüreğini.

Yurtdışından gelecek yabancılara 14 gün karantina şartını uygulayacağını açıklayan UBP-HP Hükümetini de belli ki birileri iç turizm ile işlerin düzeleceğine inandırmış.

Turizm’e reva görülen tam bir üvey evlat muamelesi.

Tam bir, başını kuma gömme durumu hakim, Turizm’in sorunlarını çözecek kadrolarda.

Ve anlaşılan o ki, Covid-19 pandemi sonrası ile ilgili tek bir reçete var, Turizm Bakanlığının çantasında.

Madem ki dış turizm gündemde yok öyleyse iç turizm ile tüm sorunlar aşılır.

“Haydi Plaja…..”