Lefkoşa Polis Müdürlüğü ekiplerinin geçtiğimiz hafta şehir merkezi ve bölgelerde gerçekleştirdiği ‘huzur operasyonu’nun ardından, dün akşam da Lefkoşa İlçe Emniyet Kurulu’nun kararı doğrultusunda surlar içindeki internet cafeler denetlendi. Lefkoşa Kaymakamlığı’nın öncülüğünde gerçekleşen denetimde, kaymakamlık, Sosyal Hizmetler Dairesi, Lefkoşa Türk Belediyesi Zabıta Birimi, Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi ve Lefkoşa Polis Müdürlüğü ekipleri görev aldı. Surlar içindeki 20 internet cafeye yönelik olarak akşamın erken saatlerinde başlatılan denetimlerde, 6 işyeri kapalı olduğu için denetlenemezken, denetlenen 14 cafeden üçü, gerekli hijyen koşullarına uymama, kapalı mekanda sigara içilmesine müsaade etme gibi çeşitli gerekçelerle mühürlendi, 5 kişi hakkında da yasal işlem başlatıldı. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren denetimler sırasında ekipler surlar içindeki tüm internet cafeleri tek tek dolaştı. Herkes kendi uzmanlık alanlarında inceleme yaptı. Hatalı veya eksik bulunan hususlar konusunda bazı işletmeciler uyarılırken, 3 işyeri mühürlenerek ceza kesildi.


3 İŞYERİ KAPANDI


Gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren denetimler sırasında ekipler surlar içindeki tüm internet cafeleri tek tek dolaştı. Herkes kendi uzmanlık alanlarında inceleme yaptı. Hatalı veya eksik bulunan hususlar konusunda bazı işletmeciler uyarılırken, 3 işyeri mühürlenerek ceza kesildi.


SÖZLÜ TARTIŞMA BAŞLADI


Görevliler, birçok internet cafede yaşları küçük çocukların oyun oynamaması, kapalı mekan içerisinde sigara içilmemesi ve hijyen kurallarına uyulması gibi konularda işletme sahiplerine tek tek uyarılarda bulundu. Bazı vatandaşlar, İlçe Emniyet Kurulu’nun denetimlerini memnuniyetle karşılarken, bazıları ise denetimlerin sadece internet cafelerle sınırlı tutulmasına karşı çıktı, görevlilerle zaman zaman sözlü tartışmalara girdi. İşyerinin mühürlenmesine tepki gösteren bir işletme sahibi, denetimlerin surlar içiyle sınırlı tutulmasını sorgulayarak görevlilerle tartıştı. Öfkeli işletmeci, mühürleme nedeniyle güçlükle ayakta duran işyerinin batırılacağını savundu.(KIBRIS)