Anamuhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, yerel yönetimler seçimlerinde tüm partilerle işbirliği yapabileceklerini ancak hükümet eden partilerden herhangi birinin bu işbirliğini talep etmesi halinde hükümet durumunun konuşulacağını açıkladı.

Hüseyin Özgürgün, GYK toplantısının ardından TAK muhabirine yaptığı özel açıklamada, UBP’nin hiçbir partiyle yerel yönetim seçimlerinde işbirliği yapması konusunda talep kar olmayacaklarını yineleyerek, “Aldığım yetki tamdır.

Tüm partilerden gelen teklifler değerlendirilecektir” dedi.

UBP’nin köklü ve büyük bir parti olduğunu, Hükümet’in bugünkü yanlış politikalar sonucunda geldiği durumun da ortada olduğunu ifade eden Özgürgün, UBP’nin tek başına da olsa yerel seçimlerde istediği başarıya ulaşacağından emin olduğunu ileri sürdü.

Demokrat Parti Ulusal Güçler Partisi (DP/UG)’den işbirliğine yönelik durumu değerlendiren UBP Genel Başkanı Özgürgün, yapılacak işbirliğinin ilk önce ne olduğuna bakılacağını  sonrada hükümetteki durumun konuşulacağını belirtti.

Özgürgün, teklif gelecek partinin hükümet ortağı olup olması konusunun ikinci aşama olduğuna işaret ederek, ilk önce gelen teklifleri ne olduğunun değerlendireceğini kaydetti.