Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası Başkanı Hürrem Tulga, vergi alacaklarına yönelik düzenlemenin hayata geçirilmesinde yaşanan gecikmenin, işletmecilerde onarılmaz boyutlarda yıkıma yol açabileceği uyarısında bulundu.

Tulga yaptığı yazılı açıklamada, özellikle işletmeleri ilgilendiren, Belediye ve Vakıflar İdaresi’nin kira gelirleri dahil vergi alacaklarına yönelik “Bilançoların Güncellenmesi ve Tahsilâtın Hızlandırılması (Geçici Kurallar) Yasa Tasarısı”nın 4 aydır meclis komitesinde olduğunu savundu.

Tulga, “Vakıflardan yer kiralayan işletmelerin yaşadığı sıkıntılar, belediyelerin alacaklarına yönelik kolaylaştırıcı önlemler de içeren tasarının bu kadar uzun bir süre içinde sonuçlanmaması kabul edilebilir bir uygulama değildir” dedi.

Bu tarz yasal değişiklik çalışmalarının haciz dahil ağır yaptırımlara maruz kalan gerçek ve tüzel kişilere yönelik çalışmalar olduğunu kaydeden Tulga, “Gecikmenin yaratacağı yıkım çoğu zaman onarılamaz boyutlara ulaşmaktadır” dedi.

Söz konusu çalışmanın binlerce vatandaşı ilgilendirdiğini kaydeden Tulga, “Eğer yapılan çalışma seçim yasaklarına giren bir mesele ise bunun da açıklanması, eğer girmiyorsa da neden bu kadar gecikildiğinin gerekçesi topluma açıklanmalıdır. Partiler arasında bir uyuşmazlık varsa bu uyuşmazlık gerekçeleri ile kamuoyuna açıklanmalıdır” dedi.

Tulga, Meclis’in tatile girmesiyle gecikmenin yaratacağı yıkımın katmerleneceğini şimdiden gördüklerini vurgulayarak, gerekçesi açıklanmayan gecikmelerin Meclis’in iyi çabalarını da gölgeleyeceğine işaret etti ve Meclis ve koalisyon ortağı partilerden anlamlı açıklama beklediklerini kaydetti.