Hür-İş Genel Başkanı Yakup Latifoğlu, Lefkoşa Türk Belediyesi’nde (LTB) sendika yönetim kurulu üyesi bir çalışana yönelik belediye başkanı tarafından cezalandırma ve görevini yapmaktan zorla men etmeye yönelik uygulama yapıldığını savunarak, bunu reddettiklerini ve kınadıklarını belirtti. 

Lattifoğlu yazılı açıklamasında, LTB’de sendika yönetim kurulu üyesi bir çalışanın “angarya çalışmaya karşı” yaptığı uyarıları “suç tellalı”  ilan  eden belediye başkanını anlamanın mümkün olmadığını belirtti. 

Latifoğlu, sendikal faaliyetleri cezalandırmak ve görevini yapan bir kişiyi görevini yapmaktan zorla men etmeye çalışmanın Hür-İş Federasyonu olarak reddettikleri ve kınadıkları bir davranış olduğunu ifade ederek, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Sendikaları etkisizleştirme için yapılanlara ilave olarak artık sendikacılara karşı saldırılar da başlamıştır.

Sendikacı birini disipline vererek görevini engellemeye çalışmanın Sendikalar Yasası’nın 49. Maddesine göre suç olduğunu ve altı ay hapislik gerektiğini hatırlatır yetkilileri gereğini yapmaya davet ederiz.

Bu hareket içinde olanları doğru davranmaya davet ederken Hür-İş Federasyonu olarak her zaman bu tür davranışların karşısında olacağımızı,  görevini yaptığı için disipline verilen sendikacı arkadaşımızın yanında olduğumuzu belirtiriz.”