Hür-İş Genel Başkanı Yakup Latifoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi’ye “KKTC Devleti bir hukuk devleti mi, değil mi?” diye sordu ve Bakan Ünverdi’yi yaslara uymaya davet etti.

Latifoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Bakan Ünverdi’nin dün Cumhuriyet Meclisi’nde yaptığı bir konuşmada iki yıldan bu yana artırılmayan asgari ücretin 1 Ocak 2013’te 1.360.- TL ve 1 Temmuz 2013’te 1,400.- TL olmasını önereceklerini ifade ettiğini belirterek, “6 Haziran 2012 tarihli yazımızla asgari ücret komisyonunun toplantıya çağırılmasını talep etmiştik. Yasanın amir kuralına göre komisyonun 15 gün içinde toplantıya çağırılması gerekirken sayın bakan bunu gerçekleştirmeyip yasayı hiçe saymıştır” iddiasında bulundu.

Asgari ücret yasasında asgari ücretin nasıl belirleneceği açıkça yazılı olmasına rağmen Ünverdi’nin yasa tanımaz tavrını devam ettirerek asgari ücretin önerileri ile belirleneceğini söyleyerek açıkça yasayı hiçe saydığını gösterdiğini ileri süren Latifoğlu, “Sayın Bakanı bu tavrından dolayı protesto ediyoruz ve bu şartlarda çalışanları temsilen o masada yer alarak hukuksuzluğa ortak olmayacağımızı belirtmek isteriz. Sayın bakanı yasalara uymaya davet eder görevinin yasalara uygun olarak icraat yapmak olduğunu hatırlatırız” dedi.

(ÖZ/HA)