“HÜKÜMET YETKİLİLERİ BİRBİRİNDEN HABERSİZ... YASAMA YÜRÜTMEDEN KOPUK, YÜRÜTME DE TOPLUMUN ACİL İHTİYAÇLARINDAN HABERSİZ...”

“HÜKÜMET 39 MİLLETVEKİLİ İLE BAŞARISIZDIR. YAPAMIYORLARSA GİTSİNLER, TOPLUMUN ÖNÜNÜ AÇINSINLAR”

 Kıbrıs Türk Tabipleri Odası, Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası ve Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, hükümet yetkililerinin birbirinden habersiz olduğunu kaydederek, “Yasama yürütmeden kopuk, yürütme de toplumun acil ihtiyaçlarından habersiz” dedi.

Meclis’te sağlık yasalarıyla ilgili Ad-Hoc komite kurulamamasını eleştiren ve “Denetimsiz, disiplinsiz, derme çatma sağlık sistemimiz çöktü” diyen Tabipler Odası, Diş Tabipleri Odası ve Tabipler Birliği ortak bir açıklama yaptı.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Filiz Besim’in imzasıyla yapılan açıklamada, Meclis’in dünkü birleşiminin üzüntüyle izlendiği kaydedildi.

Yazılı açıklamada, sağlıkta ve diğer alanlarda yaşananlar  için “tıkandık” ifadesi kullanıldı ve “Dün mecliste yaşananlar sözün bittiği yerdi. Görünen o ki bu hükümet 39 milletvekili ile başarısızdır. O zaman söylenecek tek bir cümle kalıyor. Yapamıyorsanız gidin. Toplumun önünü açın” denildi.

Devletin sağlık hizmetlerinin sürdürülemez, özel sağlık hizmetlerinin denetimsiz ve başıboş olduğu belirtilen Tabipler Odası, Diş Tabipleri Odası ve Tabipler Birliği açıklamasında, “Hükümet yasa yapar değil var olan yasaları uygulayamaz pozisyonda” ifadesi yer aldı.

“SAĞLIĞIN DAHA DA KÖTÜLEŞMESİNİ İZLİYORUZ”

Sağlık sisteminin iyileştirilmesi için yaptıkları görüşmeleri, Meclis önünde gerçekleştirdikleri eylemi anımsatan Tabipler Odası, Diş Tabipleri Odası ve Tabipler Birliği, “Sağlığın daha da kötüleşmesini izliyoruz. Gerek Sağlık Bakanı, gerekse Başbakan Sağlık Bakanlığı’nda yasalar hazırlandığını söyledi ama Ad-Hoc komite kurulması belirsiz bir tarihe ertelendi” dedi.

“HALK UMUTSUZLUK VE ÇARESİZLİK GİRDABINDA”

Tabipler Odası, Diş Tabipleri Odası ve Tabipler Birliği yazılı açıklamasında ayrıca şunlar dile getirildi:

“Ne hükümetin ne de meclisin çoğunluğunun gündeminde toplumun acil ihtiyaçları yok. Hükümet yetkilileri birbirinden habersiz, halksa umutsuzluk ve çaresizlik girdabında.”