Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), mahkemelerde sorunlar yaşandığını ve bu sorunların her geçen gün arttığını savunarak, yaşanan sorunları çözme adına grev dahil her türlü mücadeleyi yürüteceklerini bildirdi.

KTAMS, hükümetin, Yüksek Mahkeme tarafından bir çok kez yapılan personel ve araç talebine karşılık “ret” verdiğini, ne personel ne de araç yenilenmesine onay vermediğini savunarak, hükümeti bir an önce Yüksek Mahkeme’nin taleplerine olumlu cevap vermeye çağırdı.

Ahmet Kaptan başkanlığındaki KTAMS yetkilileri bugün mahkemeler önünde basın açıklaması yaparak, yaşanan “sıkıntılara” değindi. Basın açıklaması sırasında mahkeme çalışanları da hazır bulundu.

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan açıklamasında, hükümet üyelerinin makam arabalarını yenilerken, mahkemelerin yeni araba ve personel ihtiyacına karşı duyarsız davrandığını savunarak, hükümeti eleştirdi.

Kaptan, bunu kabullenmelerinin ve sessiz kalmalarının mümkün olmadığını belirterek, mücadelelerinin süreceğini vurguladı.  

KTAMS’ın basın açıklamasını ise Örgütlenme Sekreteri Devrim Barçın okudu.

Açıklamada, adaletin tecelli ettiği mahkemelerde yaşanan sorunların her geçen gün arttığı ve artan bu sorunlara karşı hükümetin sessiz kaldığı savunularak, zor günler yaşayan ülke ekonomisi ile birlikte mahkemelerde görülen dava sayılarının her geçen gün arttığına ve bu artış ile birlikte mahkemelerin yükünün çoğaldığına dikkat çekildi.

Mahkemelerde yaşanan bu yoğunluğun günümüz imkanları ile karşılanabilmesinin imkansız olduğunu ifade eden KTAMS, bugün mahkemelerde tebliğ ve icra alanında sorunlar yaşandığının bir gerçek olduğunu, ancak önemli olanın bu sorunların nerden kaynaklandığını bulmak ve bu sorunlara doğru çözüm önerisi getirmek olduğunu kaydetti.

KTAMS açıklamasında, bugün mahkemelerde tebliğ ve icra bölümünde çalışan kamu görevlilerinin hala daha Hindistan yapımı 1990 model TATA araçlar ile görev yaptığını, binlerce davanın görüldüğü kaza mahkemelerinde sadece 6, Güzelyurt’ta ise sadece 2 memur ile tebliğ ve icra işlemlerinin yürütülmeye çalışıldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

“Yaşanan bu sorunları çözme adına Yüksek Mahkeme tarafından bir çok kez personel ve araç talep edilmesine karşın hükümet bu talebi ret ederek ne personel ne de araç yenilenmesine onay vermemiştir.  
 
Bine yakın geçici memurun istihdam edildiği bir dönemde Yüksek Mahkemenin personel ve araç talebine hükümetçe onay verilmemesi UBP hükümetinin adalete olan bakış açısını göstermektedir.   

KTAMS olarak bizler mahkemelerde yaşanan sorunları çözme adına grev de dahil her türlü mücadeleyi yürüteceğimizi belirtir, adaletin erken tecellisi için hükümeti bir an önce Yüksek Mahkeme’nin taleplerine olumlu cevap vermeye çağırırız.”