Ersin Tatar, uzun zamandır Milletvekili olan Ersan Saner’e hükümet kurma görevini verdiği sırada yaptığı konuşmada kendisiyle Bakanlık dönemlerinde de birlikte çalıştığını belirterek 15 gün içerisinde gerçekleşecek çalışmalarını başarıyla tamamlayacağına olan inancını dile getirdi.

TATAR: “BİR AN ÖNCE HÜKÜMET KURULARAK SORUNLARA MÜDAHALE EDİLMELİ”

UBP’nin parlamentoda en fazla Milletvekiline sahip olması nedeniyle bu görevin UBP Genel Başkan Vekili Ersan Saner’e verildiğini ifade eden Tatar, kurulacak olan hükümetin 42. Hükümet olacağını ve ekonomi ile sağlık alanında yaşanan sıkıntılara bir an önce müdahale edilmesi gerektiğini söyledi.

Ersin Tatar, hükümetin kurulması için yasa gereği 15 gün süre verildiğini fakat çok daha kısa sürede çalışmaların tamamlanması gerektiğini vurguladı.

SANER: “BÜYÜK PROJELERE İMZA ATABİLMEK İÇİN BİR AN ÖNCE GÖREVİ TAMAMLAYACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan hükümeti kurma görevini alan UBP Genel Başkan Vekili Ersan Saner, memnuniyetini dile getirdi.

Böyle bir beklenti içerisinde olduklarını ve bu nedenle de Parti Meclisini toplantıya çağırdıklarını belirten Saner, 15 günü beklemeden en kısa sürede hükümet kurma çalışmalarını tamamlayacaklarına olan inancını aktardı.

Salgınla birlikte mevcut ekonomik krizin daha da derinleştiğini ve KKTC’nin de bundan nasibini aldığını ifade eden Saner, bütçenin geçmesi için ivedi bir şekilde hükümeti kurmak zorunda olduklarını söyledi.

Saner, ekonomi ve sağlık alanında hızlı bir şekilde çalışmaların sürdürüleceğini, ardından da büyük projelere imza atmak için çalışmalara başlayacaklarını belirtti.