Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, "Daha dün sporcularımızın olimpiyatlarda mücadele etmesini engellemek için ellerinden geleni artlarına koymayanların, bugün sırf propaganda malzemesi olarak sportif bir olayı istismar etmelerini büyük bir üzüntü ile karşıladığını" söyledi.

Eroğlu, KKTC'de "Yeşilırmak Direnişi'nin 38. yıl dönümü ve Bütünleşme Günü" nedeniyle Yeşilırmak'ta düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Yeşilırmak'ın şanlı direnişine katkı sağlayan herkesi ve 20 Temmuz Barış Harekatı'nda Türkiye Başbakanı olan Bülent Ecevit ile Başbakan Yardımcısı Necbettin Erbakan'ı andı.

Rum yetkililerin, Fenerbahçe ile Limasol'un AEL takımları arasın oynanacak UEFA Avrupa ligi karşılaşmasıyla ilgili beyanatlarının, aslında yıllardır devam eden ve çok iyi bilinen tutumlarını yeniden gözler önüne serdiğini vurgulayan Derviş Eroğlu, en başta gelen yanlışlığın, Rum tarafının tüm Kıbrıs adına hareket edebilmesi ve bu haksızlığa göz yumulması olduğunu söyledi. 

Eroğlu, "Daha dün sporcularımızın olimpiyatlarda mücadele etmesini engellemek için ellerinden geleni artlarına koymayanların, bugün sırf propaganda malzemesi olarak sportif bir olayı istismar etmelerini de büyük bir üzüntü ile karşılıyorum" diye konuştu. Eroğlu, "Anavatan Türkiye'nin dünyaya mal olmuş en büyük kulüplerinden Fenerbahçe futbol takımı, KKTC'nin herhangi bir takımla dostluk karşılaşması bile yapamamaktadır. Türlü oyun, entrika veya baskı ile KıbrısTürk kulüplerinin dostluk maçı yapması engellenmektedir. Buna karşılık Fenerbahçe, Türkiye'nin tanımadığı, Türkiye'ye her alanda düşmanlık yapan Rum tarafının futbol takımı ile maç yapmak zorunda kalacak" diye konuştu.

 

Demirören'den yeni açılım bekliyor

Derviş Eroğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'den yeni bir atılım, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu'na yeni bir destek beklediğini ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti:
"Anavatan Türkiye güçlüdür, büyüktür. Özgürlük mücadelemizin geldiği bu aşamada ortak çabayla üzerimizdeki haksız ambargoları hep birlikte kırmalıyız. Bu belirsizlik ortamı bitmeli, dünyada hak ettiğimiz yeri almalıyız. Rum lideri Hristofyas beni 'vatandaş' Derviş Eroğlu olarak maça davet ediyor. Kendisine kaç kez ifade ettim. Bütünleşme Gününü idrak ettiğimiz bugün, burada da söylüyorum; Ben Kuzey KıbrısTürk Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanıyım. Egemen Kıbrıs Türk halkının demokratik iradesini temsil ediyorum. Beğense de, beğenmese de KKTC, demokratik bir hukuk devleti olarak vardır ve inşallah sonsuza kadar yaşayacaktır."



Kıbrıs'ta iki ayrı devlet var

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs'ta iki ayrı devletin var olduğunu ve kimsenin Kıbrıslı Türkü'nü Rum idaresi altında bir azınlık olarak yaşamaya mahkum edemeyeceğini vurgulayarak, "Dün Yeşilırmak'ta özgürlüğümüz için nasıl mücadele ettiysek bugün de aynı azim ve kararlılıkla hürriyetimizi koruyacağız. Yeşilırmak, bizim için özgürlük mücadelemizde meşalelerimizden biridir. İçimizdeki özgürlük ateşi gücünü bu mücadelelerden almaktadır" diye konuştu. Kıbrıs' Türkü'nün hürriyetini elinden alarak Rumlara yama yapmaya çalışanların, Kıbrıs'ta gerçek anlamda bir anlaşma istemediğini kaydeden Eroğlu, "Çünkü anlaşma, adil ve kalıcı olmalıdır. Bunun için de Kıbrıs Türkleri'nin de en az Kıbrıslı Rumları kadar kendi hürriyet haklarına sahip oldukları asla unutulmamalıdır" dedi.