ÖZERSAY 3 BUÇUK SAATLİK PM TOPLANTISINDA YAPILAN OYLAMADA 4’E KARŞI 55 OYLA HÜKÜMETTE KALMAMA KARARI ALDIKLARINI AÇIKLADI

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, HP’nin hükümetten çekilme kararı aldığını açıkladı.

Halkın Partisi Parti Meclisi toplantısı tamamlandı. Özersay yaklaşık 3 buçuk saat süren toplantının ardından basının karşısına PM üyeleriyle birlikte çıktı.

Kudret Özersay, Parti Meclisi’nde oylama yapıldığını, 55 evet, 4 hayır oyu ile hükümette kalmama kararı aldıklarını söyledi.

Özersay, “Muhalefette mi kalacağız hükümet görüşmesi mi yapacağız, buna parti meclisi karar verecek” dedi.

Özersay, basın toplantısında 15 aylık hükümetle ilgili değerlendirme yaptı, hükümetten çekilme sebepleri arasında Maliye Bakanlığı’nın arazi kiralamalarını ve “güven bunalımını” gösterdi.

“HP olarak her ne isterse olsun, her ne pahasına olursa olsun hükümette olalım ya da kalalım görüşünde olmadık” diyen Kudret Özersay, gelinen noktanın HP açısından sineye çekilebilecek nokta olmadığını ifade etti.

Özersay, Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın istifası konusunda ise Denktaş’ın sıradan bir bakan değil, dörtlü koalisyon ortağı bir partinin başkanı olduğunu hatırlatmak istediğini vurguladı.

HP Genel Başkanı Özersay, bundan sonrasına ilişkin sorular üzerine erken seçim ihtimalini de dışlamadığını söyledi.

7 Ocak 2018'deki erken genel seçimin ardından CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman başkanlığında 2 Şubat 2018'de kurulan CTP-HP-TDP-DP koalisyon hükümeti, Cumhuriyet Meclisi'nde 27 milletvekiline sahip bulunuyor.