Lefkoşa’nın tanınmış kuyumcu ve emlakçılarından 69 yaşındaki Ali Argüden’in elini ve kolunu iple, ağzını ise kravatla bağladıktan sonra boğarak öldürmekle suçlanan 5 yıldızlı otelin mutfakçısı dün gece geç vakitte tutuklandı

Lefkoşa’nın tanınmış kuyumcu ve emlakçılarından Ali Argüden, dün sabah Kermiya’daki apartman dairesinde öldürülmüş olarak bulundu. Elleri ve kolları iple, ağzı ise kravatla bağlandıktan sonra boğularak öldürüldüğü belirlenen 69 yaşındaki işadamının katil zanlısı olarak, gece geç saatlerde, Girne bölgesindeki 5 yıldızlı bir otelde mutfak görevlisi olarak çalışan bir kişi tutuklandı. İsmi açıklanmayan mutfak görevlisinin, ilk sorgusunda, Ali Argüden’in yanında çalışan hizmetçisinin sevgilisi olduğunu söylediği ancak cinayeti kendisinin işlemediğini iddia ettiği öğrenildi.
   KIBRIS’ın elde ettiği bilgilere göre, cinayet zanlısı olarak yakalanan mutfak görevlisi polise verdiği ifadesinde, Türkmen uyruklu olan sevgilisinin Argüden’in yanında hizmetçi olarak çalıştığını ve son günlerde işadamının sevgilisine fazla yakınlık kurduğunu ve bazı tekliflerde bulunduğunu iddia etti ve bunun kendisinde kıskançlığa yol açtığını söyledi. Tüm bunlara karşın Ali Argüden’i kendisinin öldürmediğini öne sürdü.
   Mutfak görevlisinin bugün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

Cesedi hizmetçi buldu

   Ali Argüden’in cansız bedeni dün sabah saat 10.40 sıralarında hizmetçisi tarafından bulundu. Yüzü kanlar içinde kalan işadamını yatağında elleri ve kolları iple, ağzı ise kravatla bağlanmış halde bulan hizmetçisinin haber vermesiyle olay yerine giden polis ekipleri hemen geniş çaplı bir soruşturma başlattı.
   Argüden’in kaldığı apartman dairesi içerisinde güvenlik kamerası olduğunu tespit eden polis, evde bulunan kamera sisteminin bağlı olduğu bilgisayar kasasını inceleme yapmak üzere emare olarak aldı. 
   Ayrıca Argüden’in kaldığı evde bir para kasasının bulunduğu, kapısının açık ve kasanın boş olduğu tespit edildi.

Zaim, ekibiyle olay yerinde

   Olayın cinayet olduğunun anlaşılması üzerine, Polis Genel Müdürü Ahmet Zaim, Polis Genel Müdürü Birincisi Yardımcısı Pervin Gürler, Lefkoşa Polis Müdür vekili İsmail Manicioğlu ve PGM Adli Polis Müdür Vekili Zafer Zaifer, olay yerine giderek incelemelerde bulundu. 
   Genel Müdür Zaim, Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube Amiri Barış Sel’den olayla ilgili bilgi aldı. 
 
Manicioğlu açıklama yaptı

   Bu arada Ahmet Zaim’in Polis Genel Müdürlüğü’ne atanmasının ardından, basın mensuplarını memnun eden yeni bir uygulamaya geçildiği de gözden kaçmadı. 
   Hafta sonunda Gazimağusa’da meydana gelen cinayet olayı sonrasında Gazimağusa Polis Müdürü Ömer Tazeoğlu’nun basını bilgilendirdiği gibi, dün de Lefkoşa Polis Müdür vekili İsmail Manicioğlu, olayı takip eden basın mensuplarını bilgilendirdi.

Şüpheliye geç vakitte ulaşıldı

   Olay yeri incelemelerinin ardından polis geniş çaplı soruşturma başlatırken, bu arada Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Ali Argüden’e otopsi yapıldı. Otopside Argüden’in “Hiroid kemik kırığı ve bağla boğulma” sonucu olduğu tespit edildi.
   Lefkoşa Polis Müdürlüğü ekipleri gün boyunca elde edilen bilgi ve emareler ışığında 7-8 kişiyi gözaltına alarak sorguladı, bu kişilerin olayla bağlantısının olmadığını belirledikten sonra ise serbest bıraktı. 
   Bu sorgular sırasında oluşan bir şüphe üzerine Girne Polis Müdürlüğü’nden de yardım istendi ve Girne Cürümleri Önleme Şube Amiri Turgül Tomgüsehan’ın yönetimindeki bir ekip gece geç saatlerde, Girne bölgesindeki 5 yıldızlı bir otele operasyon düzenledi. Otelin mutfağında çalışan bir kişi cinayet zanlısı olarak gözaltına alındı.
   KIBRIS’ın elde ettiği bilgilere göre, söz konusu zanlı polisteki sorgusunda, öldürülen Ali Argüden’in yanında hizmetçi olarak çalışan Türkmen bayanın sevgilisi olduğunu kabul etti. Argüden’in son dönemlerde sevgilisine fazla yakın davrandığını ve bazı tekliflerde bulunduğunu öğrendiğini belirten zanlı, bu durumun kendisinde kıskançlığa yol açtığını ancak cinayeti kendisinin işlemediğini iddia etti.
   Cinayetle suçlanan mutfak görevlisinin bugün tutukluluk talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılması beklenirken, devam eden soruşturmanın seyrine göre yeni tutuklamaların da olabileceği belirtiliyor.