Aralarından Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) da bulunan 11 örgüt, İngiltere'de 10 yıl hapse mahkûm edilen Kıbrıslı Türk iş insanı Asil Nadir'in istinafında adil bir yargılanması talebinde duyurmak amacıyla 3 Eylül Pazartesi eylem yapacak. 

Eylemde, destek veren örgüt temsilcileri İngiliz Yüksek Komiserliği ile Kıbrıs'taki Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü'ne Asil Nadir için adil bir yargılama süreci isteklerini dile getiren mektup verecek.

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği'nde bugün konuyla ilgili olarak  düzenlenen ortak basın toplantısına Patates Üreticileri Birliği, Kıbrıs Türk Narenciye Üreticileri Birliği, Kuzey Kıbrıs Narenciye Üreticileri Birliği, Güzelyurt-Lefke Narenciye Üreticileri Birliği, Doğancı (Elye) Üreticiler Birliği, Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, Ziraat Mühendisleri Odası, Seracılar Birliği, Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği ve Gazimağusa Yeni Taksiciler Birliği başkanları katıldı.  

 

Ortak basın toplantısı

Ortak basın toplantısında Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Mustafa Naimoğluları, düzenleyecekleri eyleme "Asil Nadir için Adalet Kıbrıs Türkü için Gelecek" adı altında yapılacağını belirterek, "Ne kadar ses getirebilirsek, ne kadar Kıbrıs Türkünün varlığını ortaya koyabilirsek o kadar başarılı oluruz" dedi. Naimoğluları, "Kıbrıs Türk halkı bu eyleme mutlaka destek vermelidir. Hem Asil Nadir hem de Kıbrıs Türkünün geleceği için" dedi. Üreticilerin sadece kendi çıkarları için değil, toplumsal sorunlar için de sesini çıkaran kesimler olduğunu geçmişte pek çok kez gösterdiğini ifade eden Naimoğluları, eylem için 3 eylül Pazartesi günü saat 11.00'da Kuğulu Parkta toplanılacağını ve buradan önce İngiliz Yüksek Komiserliği  personeline daha sonra  Ledra Palace giriş kapısında Kıbrıs'taki Birleşmiş Milletler Barış Gücü personeline ilgili yerlere iletilmesi üzere mektup verileceğini söyledi.

 

"Dava, Kıbrıs Türkü'nün konusudur"


Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Ali Can Kabakçı ise "Bu konu yalnız Asil Nadir'in değildir. Bu konu esasında Kıbrıs Türkünün konusudur" dedi. Tüm kesimlere eyleme destek çağrı yapan Kabakçı, "Amacımız Asil Nadirin istinafında adil bir yargılanma süreci almasıdır" dedi.