Hayali trafik kazalarını gerçekmiş gibi gösterip sigortadan sahtekarlıkla para temin etmekle suçlanan Alayköy Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Namık Ceylangüden ve polis memuru Serdar Denk, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şubesi’nde görevli polis memuru Mehmet Borucu kaporta şirketi sahibi İsmail Güney ardından tutuklanan Tayif Güçlü dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. 


   Polis memurları Namık Ceylangüden, Serdar Denk,  Mehmet Borucu davaları görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışları yasaklanarak teminatla serbest kalırken,  kaporta şirketi sahibi İsmail Güney ve Umbrella Sigorta Hasar Sorumlusu Tayif Güçlü, Girne’de devam eden soruşturma nedeniyle Girne Polis Müdürlüğü’ne teslim edildi.


   Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit’in huzurunda görüşülen davada, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Cemaliye Usanmaz, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis çavuşu Osman Ülman’ı tanık olarak dinletti.  


    Polis çavuşu Ülman, zanlılarla ilgili soruşturmanın tamamlandığını belirterek, zanlıların bu aşamada uygun bir teminata bağlanmasını talep etti. 


   Verilen şahadeti dikkate alan Yargıç Hale Ahmet Raşit, tüm zanlıların seyahat ve pasaport belgelerinin polise teslim edilmesine ve davaları görüşülünceye kadar yurt dışına çıkış yapmalarının yasaklanmasına emir verdi. 


  
Girne’de de mahkemeye çıkarıldılar

   Meydana gelmemiş trafik kazalarını gerçekmiş gibi gösterip sigortadan sahtekârlıkla para temin etmekle suçlanan İsmail Güney ile Umbrella Sigorta Hasar Sorumlusu Tayfun Güçlü, Lefkoşa’daki tutukluluk sürelerinin sona ermesinin ardından dün tutukluluk istemiyle bu kez Girne’de mahkemeye çıkarıldı. 


  Zanlıların Girne’de mahkemeye çıkarılmasının neden ise trafik kazalarında araçlarda meydana gelen hasarları şişirerek, haksız kazanç elde etmeleriydi.


   Lefkoşa’da 10 günden beridir tutuklu olan zanlılara, mahkeme Girne’deki soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için 3 gün tutukluluk emri verdi. Öte yandan sahte kaza raporlarını hazırladığı iddiasıyla tutuklanan polis memuru Mete Erdinç, teminat şartlarını yerine getirmesi şartıyla serbest bırakıldı.

 

   Mahkemede yemin şahadet veren polis çavuşu Ali Uzun, İsmail Güney ve Tayfun Güçlü isimli zanlıların, “Resmi evrak sahteleme ve tedavüle sürme”, “sahtekarlıkla para temini”, “polise yalan beyan verme” ve “Amme fesatçılığı” suçlarından methaldar olduklarını söyledi.


   Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli Ali Uzun, Girne’de haklarında birçok şişirme hasar içeren dosyalar bulunan zanlıların, 10 günden beridir Lefkoşa’da benzeri suçlardan tutuklu olmalarından dolayı Girne’deki mahkeme huzuruna çıkarılamadıklarını söyledi.

 
   Ali Uzun, zanlıların Lefkoşa’da tutukluluk sürelerinin sona ermesinin ardından mahkemeye getirildiklerini belirterek, zanlılar hakkında başlatılan soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için 3 gün tutuklu kalmalarını istedi.


   Zanlı avukatlarının tutukluluk talebine itiraz etmemesinin ardından Ceza Davaları Yargıcı Şerife Katip Kır, zanlıların serbest kalması durumunda aranan emarelere ve alınması gereken ifadelere etki edebileceğini belirterek, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için talep edilen süreye onay verdi.