ULAŞTIRMA BAKANI KAŞİF: “GREVİN YAPILMAMASI İÇİN YASAL PROSEDÜR NE İSE O UYGULANACAK”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, Hava Trafik Kontrol Merkezi’nde yarın yapılması planlanan grevin yapılmaması için, hükümetin gerekeni yapacağını söyledi.

Ahmet Kaşif, TAK muhabirine Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS)’nın Hava Trafik Kontrol Merkezinde grev yapma kararını ve konuyla ilgili açıklamasını değerlendirdi.

Grev kararının, turizmin sektörünün yanında hava sahasını kullanan uçaklara verdiği hizmet açından hayati olduğunu vurgulayan Kaşif, “Başbakanla grevin yapılmaması için yasal prosedür ne ise uygulanacak. Karar bugün resmi gazetede yayınlanacak” dedi.

Sivil Havacılık Dairesi’nin açıklamasını Hava Kontrolörleri açısından küçük düşürücü bulan HTKS’nin yazılı açıklamasına da değinen Kaşif, Sivil Havacılık Dairesi tarafından yapılan açıklamanın “ne çalışanı yere vurduğu ne de çalışanı küçük düşürdüğünü” söyledi.

Kaşif, açıklamanın hava sahasının güvenliğini sorgulayan bir açıklamaya binaen yapılmış ve KKTC hava sahasının güvenli olduğunu vurgulayan bir açıklama olduğunu belirtti. Sivil Havacılık Dairesi açıklamasının Bakanlığın bilgisi dahilinde yapıldığını kaydeden Kaşif, açıklamada kimseyi suçlayıcı kelime bulunmadığını ifade etti.

Sendikanın, Sivil Havacılık Dairesiyle ipleri kopardığı yöndeki açıklamasını da eleştiren Kaşif, hiyerarşik prensiplere göre çalışanların var olan sorunlarını amirlerine, amirlerin de söz konusu sorunları daire yetkilileri ile paylaşması gerektiğini veya sendikanın daireyle paylaşması gerektiğini belirtti. Kaşif, “Ancak görüşmeden tartışmadan grev yaparım demek, turizm yoğun olduğu bir dönemde, hava sahasına sürekli hizmet sunan bir birim için çözüm değil” dedi.

Tüm çalışanları akli selim düşünmeye ve görev ile sorumlulukları bilincinde hareket etmeye çağıran Kaşif, “Hava Trafik Kontrol Merkezi hava sahasını kullanan uçaklara da hizmet veriyor. Bu kurumun grev yapması doğru değil” dedi.