HASTAHANELERİN PATRONLARI ÇALIŞANLARI OLACAK.


 Kıbrıs Gazetesi Ekonomi ekinde yeralan Ali Cansu'nun röpörtajına göre sağlıkta devrim niteliğinde kararlar alınacak.

10 YIL İÇERİSİNDE DEVİR YAPILACAK
Sağlık Bakanı Gülle, 10 yıllık süre içerisinde altyapı, binalar, personel cihazların yenilenmesi ile sağlıkta uzun vadeli bir vizyon oluşturacaklarını söyleyerek, yapacakları düzenlemelerle kamu hastanelerinin işletme ve idamesinin sağlık çalışanlarına devredileceğini belirtti. Gülle, bugüne kadar sağlıkta yeterli planlama yapılmadan atılan adımların artık geride kalacağını anlattı .

ONKOLOJİ MERKEZİ YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK

Onkoloji merkezinin 2015'te tamamlanmasının ardından dahiliye ve çocuk servisleri için yeni binanın 2016 sonuna bitmesini hedeflediklerini ifade eden Gülle, 2018 sonuna Barış Ruh ve Sinir Hastanesi için yeni bir bina öngörüldüğünü belirtti. Gülle'ye göre 2024 veya 2025'te tamamı ile yenilenmiş servislerle yeni bir hastane yapılacak .

GENEL SAĞLIK SİGORTASI İLE KLİNİKLER KENDİLİĞİNDEN KAPANACAK

Bakan Gülle, Genel Sağlık Sigortası'nın sağlık alanında çok ve büyük bir açılım sağlayacağını, yeni kurulacak sistemde kamuda çalışan hekimlerin gelirleri ciddi anlamda artacak. Doktorlarımız özel kliniklerinde değil kamu hastanelerinde , öğleden sonraları özel hasta bakmaya devam edeceğini, böylece sağlıkta ikinci işin sona ereceğini savundu.