HASİPOĞLU:  “LTB'DE İLK ETAPTA ÇALIŞANLARIN MAAŞLARI ÖDENECEK”

Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Ertuğrul Hasipoğlu, LTB’de yaşanan sıkıntıların aşılması için önemli mesafe kat edildiğini açıkladı.

Hasipoğlu, çalışanlara maaşlarının bir veya iki gün içerisinde ödenmesi için çaba sarf edildiğini söyledi.

Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Ertuğrul Hasipoğlu, Lefkoşa Türk Belediyesi’nde yaşanan son durumu Bayrak Haber’de değerlendirdi.

Hasipoğlu, hiçbir hükümet ya da resmi makamın seçilmiş belediye başkanlarını görevden alma veya izne çıkarma gibi bir hak ve yetkisi olmadığını söyleyerek, parti olarak böyle bir niyetlerinin olmadığını belirtti.

LTB’nin ciddi bir mali kriz geçirmekte olduğuna işaret eden Hasipoğlu, ilk etapta hedeflenenin çalışanların maaşlarının ödenmesi olduğunu vurguladı.

Hasipoğlu, belediyede aşırı istihdam olduğunu kabul ederken, bazı noktalarda siyasilerin de hatası bulunduğu özeleştirisini yaptı.

Belediyenin mali yapısının sağlıklı bir hale gelmesi için fazla personelin işten çıkarılması ve araç parkının gözden geçirilerek, fazla araçların satışının yapılması gerektiğini dile getiren Hasipoğlu, bu önlemlerin alınması ile ciddi bir rahatlamanın sağlanacağına inandığını söyledi.