YUNANİSTAN’IN “HASDER’İ FESTİVALDEN ÇIKARIN” BASKISI SONUÇ VERMEDİ

Lefkoşa, 8 Eylül 13 : Halk Sanatları Vakfı (HASDER),  İspanya’nın Vila Real kentinde gerçekleştirilen “26. Uluslararası Dans Festivali”ne katıldı.

HASDER’den verilen bilgiye göre, 27 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında düzenlenen festivale katılan HASDER kafilesi, festivalde Kıbrıs Türk kültürüne ait halk dansları ve halk müziğini en iyi şekilde sergileyerek, İspanyolların beğenisini kazandı.

Festivale İspanyol ekiplerinin yanı sıra Şili, İsviçre, Yunanistan ve Kuzey Kıbrıs’tan ekipler katıldı.

Açıklamada, festivalde, KKTC’den de bir ekibin bulunduğunu öğrenen Yunan Büyükelçiliği’nin, “Birleşmiş Milletler tarafından tanınan öyle bir devlet olmadığını” belirterek, protesto çektiği ve HASDER’in festivalden çıkarılmasını talep ettiği belirtildi.Açıklamada, festival komitesi ve Belediye Başkanı’nın yaptığı değerlendirme ve istişareler sonucu festivalin bu 5 ekiple devamına fakat hiçbir bayrağın kullanılmamasına karar verilerek festivalin gerçekleşmesini sağladığı kaydedildi.

HASDER Kafilesi Başkanı Ali Nebih, festivalde kurdukları yeni dostluklar ve sergiledikleri performanslardan memnun bir şekilde adaya döndüklerini belirtti.

Festival süresince üç program sergileyen HASDER ekibinin Kıbrıs Türk kültürünü en iyi şekilde tanıttığını belirten Nebih, festivale katılabilmeleri için hiçbir özveriden kaçınmayarak her türlü desteği ve maddi katkıyı sağlayan ailelere ve daima destek bekledikleri Kültür Dairesi’ne teşekkür etti.

(EMR/HÖ) FOTOĞRAFLI