Başbakanlıktan dün yapılan açıklamada Cumhurbaşkanlığı’nda faaliyet gösteren “ İki Toplumlu Sağlık Komitesi” tarafından Güney Kıbrıs’tan sağlanan ilaç ve malzemelerin Cumhurbaşkanlığı- Lefkoşa Türk Belediyesi işbirliği ile yasal olmayan yollardan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne geçirildiğinin saptandığı” açıklaması yapılmıştı.

Başbakanlık’tan yapılan açıklama Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı Sosyal Medya hesabındaki profil resmine İspanyol dizisi ‘La Casa De Papel’in Profesör karakterini canlandıran Alvaro Morte fotoğrafını ekleyerek Başbakan Ersin Tatar’a gönderme yaptı.

Harmancı’nın Sosyal Medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Hastanede yangın çıktı pandemi olana kadar 15 personelimiz her gün orada çalıştı, herkese teşekkür edildi çalışanlarımız es geçildi, hastane taşınacaktı telefon açıldı gecenin yarısı kamyonlarla hastaneyi taşıdık, sağlık çalışanlarının konaklama sıkıntısı vardı derhal harekete geçtik ve çözdük, sağlık çalışanlarının yiyecek sıkıntısı vardı tümünü sağladık, iktidarda kim olduğunun bizim için hiç ama hiç önemli olmadı, bugün de iki toplumlu sağlık komitesi yardım istedi, seve seve dedik ve yardımcı olduk, tümümü yarın yine hiç düşünmeden yaparız. Biz bu ülkeyi seviyoruz sizin kara zihniyetinize rağmen, biz insanımızı seviyoruz sizin her türlü garabet düşüncenize rağmen, elinizden geleni ardınıza koymayın. Size rağmen biz insanımız için çalışmaya devam edeceğiz ama unutmayın artık her hareketinizin bir cevabı olacak bunu da bir kenara not edin.”