Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, ihalesi tamamlanan “Hamitköy Dr. Fazıl Küçük İlkokulu İstinat Duvarı, Tuvalet Yapımı ve Çevre Düzenlemesi Projesi”, “Haspolat Mezarlığı İyileştirme Projesi” ve “LTB Mezarlığı Çiçek Satış Dükkanları Projesi” çalışmalarını yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Belediyeden yapılan açıklamada, söz konusu projelerde sona yaklaşıldığı belirtildi.

“İLKOKULUN TEMEL ALTYAPI SORUNU ÇÖZÜLECEK”

Açıklamaya göre, LTB, uzun zamandır birçok altyapı eksikliği bulunan Dr. Fazıl Küçük İlkokulu’nda, istinat duvarı, tuvalet yapımı ve çevre düzenlemesi çalışmaları yapıyor.

TC Yardım Heyeti tarafından finanse edilen ve Neser İnşaat Şirketi tarafından yapımı gerçekleştirilen proje çalışmaları 10 Şubat’ta tamamlanacak. İçerisinde engelliler tuvaletinin de bulunduğu 360 metrekarelik tuvalet-kantin-depo binası, mevcut bahçe duvarının tadilatı ile ek bahçe duvarı ve asfalt otopark yapımı, ön bahçenin parke kaplaması gibi işleri içeren ihale sonuçlandığında İlkokulun acil ve temel altyapı sorunları da çözülmüş olacak.

“HASPOLAT MEZARLIĞI’NDA ÇALIŞMALAR TAMAMLANMAK ÜZERE”

Kısa süre önce ihalesi tamamlanan “Haspolat Mezarlığı İyileştirme Projesi” kapsamında yapılan çalışmalarda son aşamaya gelindi.

Proje kapsamında mezarlığa sarı taş duvar inşa edilirken mezarlıktaki toprak yol da asfaltlandı. Wide City Construction Development Ltd’nin yapımını üstlendiği projeyi Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti finanse etti.

“YENİ ÇİÇEK SATIŞ DÜKKANLARI İNŞA EDİLDİ”

Lefkoşa Mezarlığı’nda çiçek alımı sırasında yaşanan trafik sıkışıklığının önüne geçmek amacıyla LTB’nin kendi öz kaynakları ile gerçekleştirdiği “Lefkoşa Mezarlığı Çiçek Satış Dükkanları Projesi”nde de son aşamaya gelindi.

LTB ile Wide City Construction Development Ltd’nin yapımını üstlendiği proje kapsamında Yakın Doğu Bulvarı üzerinde bulunan cep otoparkının içine yeni çiçek satış dükkanları inşa edildi.