Hani ‘Rum Pasaportuydu’

Dün Rum Pasaportuydu bugün AB Pasaportu oldu !..
Kıbrıslı Türklerin, 1960 Kıbrıs Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü Kıbrıs Cumhuriyeti Pasaportunu almasını ‘Vatan Hainliği’ ile eş tutan zihniyet, bugün Kıbrıs Cumhuriyeti Pasaportu almak için hatırı sayılır miktarda para sarf ederek Rum Kesimine yatırım yaparak bu pasaportu almak için sıraya girdi.

Türkiyeli birçok iş adamı Güney Kıbrıs’ın sağladığı olanaklar nedeni ile Güney’e 500 bin Euroluk yatırım yaparak Kıbrıs Cumhuriyeti Pasaportu bir başka deyişle AB pasaportuna sahip olmaya çalışıyor.
Türkiyeli bazı iş adamları dün Kıbrıslı Türklerin kendi ülkelerinin pasaportu olan Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportuna sahip olanlara ‘Rumcu’ veya ‘Vatan Haini’ damgasını yapıştırmaya çalışırken bugün Rum Pasaportu olarak nitelendirdikleri, Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportunu almak için 500 bin Euro ve üzeri yatırım yapması şaşkınlık yarattı.
İzmir Ticaret Odası yetkililerinin bir süre önce ziyaret ettiği Güney Kıbrıs’ta ticaretin önemli olduğunu açıklaması ve Limasol Sanayi Bölgesinde Güney Kıbrıs yetkililerinin kendilerine arazi vermesi halinde yatırım yaparak Güney ile ticaret yapacaklarını açıklamasından sonra Güney’den 500 bin Euro ve üzerinde ev veya yatırım yapmaya başlamaları dikkat çekti.
Türkiyeli iş adamlarının Dubai hava alanı ile birçok ülkede benzeri iş yapmaları sonrasında o ülkelere Türkiye’den kendi çalışanını götürmesine benzer bir uygulamayı Güney’de de yapabilecekleri öne sürülüyor.
Türkiyeli iş adamlarının Güney Kıbrıs’a yatırım yapması ile ilgili açıklama yapan iş adamları çevresinden bir kaynak yaptığı açıklamada, Kıbrıslı Türkler 1960 Kıbrıs Anayasasının kendilerine verdikleri hak ile aldıkları pasaportlara dün çeşitli yakıştırmalar yapanların bugünkü durumlarını gördükçe bunu iki yüzlülükle nitelendiriyorum diyor.
Ayni kaynak açıklamasına devamla dün Kıbrıslı Türklere Rumcu ve Vatan Haini diyenlerin bugün Kıbrıs Cumhuriyeti Pasaportu almak için sıraya girmelerine ne isim verileceğini henüz bilmiyoruz. Dubaide havaalanını Türkiyeli bir iş adamı çalıştırıyor. Havaalanında çalışanların yüzde kırkı da Türkiye’den gidenlerden oluşuyor. Peki Rum Kesiminde işleyenler vatan haini olurken yarın yapılacak yatırımlar sonrasında Güney’e gidecek çalışanları oraya gönderenler Vatan Haini olmayacak mı? Söz ağızdan çıkarken birileri bunu iyice düşünmeliydi ifadesinde bulundu.