Halkın Adaleti Konseyi (HAK), sınavları yapılmasına  karşın öğretmen atamalarının yapılmış olmamasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

HAK adına açıklama yapan Tekin Söylemez, konu hakkında yapılan açıklamaların, toplumu ve özellikle öğretmen ve öğretmen adaylarını yüksek düzeyde rahatsız ettiğini belirtti.

“Özellikle şu an kesinleşmeyen 6 branşın atamasının yapılamaması, KHK Başkanı Sayın Uğural’ın son bir haftada yapmış olduğu kurumsal ve bireysel açıklamalardan da anlaşılacağı üzere, kirli siyasetin bir etkisidir” iddialarına yer veren Söylemez, gelecek nesilleri yetiştirecek öğretmenlerin bu tür şaibeli yollarla atanmalarının, yetişecek neslin de ruhsal olarak bozulmasına yol açacağını ifade etti.

“Bugün ülke siyasetinin yaşadığı çıkmazın önemli sebebinin, toplum yararı değil birey ve parti çıkarları gözetilerek yapılan istihdamlardır” görüşünü de dile getiren Söylemez, bunun en yakın örneğinin Lefkoşa Türk Belediyesi’nde yaşananlar olduğuna işaret etti.

Söylemez “Halkın Adalet Konseyi olarak, devlet ve milletin ayrılmaz bir bütün olduğu, bu bütünlüğün mayasının da adalet olduğunu hatırlatır, siyasilerimizi toplumu hem manen hem de madden çökerten bu tür anlayışlardan uzak durmaya davet ediyoruz” dedi.

(KAR/HY)