HAVA SICAKLIĞI 14 DERECEYE KADAR DÜŞECEK

KKTC’de bu haftanın yağmurlu geçmesi bekleniyor. Hava sıcaklığı 14 dereceye kadar düşecek.

Meteoroloji Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, 27 Aralık 2014 - 02 Ocak  2015 tarihleri arasında bölgenin genellikle alçak basınç ve buna bağlı cephe sistemleri ile üst atmosferdeki soğuk ve nemli hava kütlesinin etkisi altında  kalmasının beklendiği kaydedildi.

Beklenen bu meteorolojik durum nedeniyle bölgede havanın; yarın parçalı çok bulutlu ve yağmurlu, Pazar günü parçalı çok bulutlu sağanak veya gökgürültülü sağanak yağmurlu, Pazartesi günü parçalı  bulutlu  yer yer sağanak yağmurlu, Salı günü parçalı çok bulutlu, Çarşamba parçalı çok bulutlu akşam saatleri yer yer sağanak yağmurlu, Perşembe günü parçalı bulutlu yer yer sağanak yağmurlu, Cuma günü parçalı bulutlu yer yer sağanak yağmurlu geçmesi bekleniyor.

En yüksek hava sıcaklığının iç kesimler ve sahillerde 17 - 19 derece Perşembe ve Cuma günleri 14 - 16  derece dolaylarında  seyretmesi bekleniyor.

Rüzgarın, periyodun ilk günü Kuzey ve Doğu diğer günlerde ise Güney ve Batı yönlerden orta kuvvette zaman zaman  kuvvetli  olarak esmesi bekleniyor.