BAŞBAKAN KÜÇÜK: “BİZ HÜKÜMETÇİLİK YAPMIYORUZ, HÜKÜMETİZ, YAPTIĞIMIZ İŞLER ORTADA”

Güzelyurt bölgesindeki şehit ve hadise kurbanları çocukları arsalarına kavuştu.

Güzelyurt Amfitiyatro’da düzenlenen törenle Güzelyurt bölgesinden 327 hak sahibine arsa  hak sahipliği belgeleri verildi.

Arsa dağıtım törenine Başbakan İrsen Küçük, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, Güzelyurt Milletvekili Ahmet Çaluda, Güzelyurt Kaymakamı Menteş Gündüz ve Belediye Başkanı Mahmut Özçınar  katıldı.

KÜÇÜK

Başbakan İrsen Küçük, törende yaptığı konuşmada, toprakları vatan yapmanın ona sahip çıkmakla olacağını belirterek,  bir buçuk yıldır bilinçli bir şekilde kırsal kesim arsa projesini  yurdun her köşesinde sürdürdüklerini, amacın KKTC’yi  yaşatmak olduğunu ifade etti.

Başbakan Küçük, şehit arsalarıyla ilgili katkılarından ötürü GKK ve KTBK Komutanlarına teşekkür etti.

Küçük, hükümet olarak Güzelyurt’taki çalışmaları ve yatırımları sınırlı tutmalarının  mümkün olmadığını belirterek, bölgedeki tüm yatırımlarda UBP hükümetlerinin mührü bulunduğunu söyledi.

Yörede yapacakları yatırımlarla Güzelyurt’u daha da vatan yapacaklarını ifade eden Küçük, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın KKTC’yi ziyareti sırasında “Güzelyurt’un  vatan topraklarından asla koparılamayacağını” vurguladığını hatırlattı.

Güzelyurt bölgesindeki yol yapım çalışmalarına değinen Küçük, Güzelyurt-Lefke duble yolunun  iki hafta içerisinde açılacağını söyledi.

Kendisinden önce konuşan Güzelyurt Şehit Çocukları Komite Başkanı Ahmet Ertay’ın “ Bu arsalar laf ola mı verildi?, Alt yapısı yapılacak mı?” sorularını hatırlatarak yanıtlayan Küçük, “Biz hükümetçilik yapmıyoruz. Biz hükümetiz,  KKTC hükümetiyiz, yaptığımız işle ortada. Arsalar şehit çocuklarına helal olsun alt yapıları için 2013 bütçesine ödenek konulacak” dedi.

Küçük, şehit çocuklarının arsalar üzerine yuva kurarak, ataları gibi vatan topraklarına sahip çıkmaları temennisinde bulundu.

ÇAVUŞOĞLU

İçişleri ve yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu da, amfi tiyatrodaki kalabalığı işaret ederek, “Toprakları vatan yaparken  çok ter ve kan döküldüğünün buradaki somut yığılımı.. KKTD Devleti’nin kurulması sırasında, vatan yapılması sırasında  çok analar ağladı, çok kardeşlerimiz babasız büyüdü” dedi.

UBP iktidarında KKTC’nin her karşının vatan yapılması amacıyla kırsal kesim sosyal konut arsa dağıtımları yapıldığını ifade eden Çavuşoğlu, ataların  verdiği mücadeleyle kazanılan imkanları vatan olma yolunda kullanırken şehit çocuklarını bunun dışında tutmanın veya haklarını geciktirmenin doğru bir tavır olmadığını ifade etti.

Çavuşoğlu, yurdun her noktasını vatan yapma mücadelesinde şehitlerin ve çocuklarının hakkının büyük olduğunu ifade etti.

ERSAN

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan da  bugünün tarihi bir gün olduğunu ifade ederek, arsaların dağıtılmasında katkısı olanlara teşekkür etti.

Ersan  KKTC’de  hak sahibi olan 2 bin 200 şehit çocuğu bulunduğunu, bu sayıya yurt dışında bulunan ancak dönüş yapan 14 kişi daha eklendiğini belirtti.

Ersan bugün nihayet Güzelyurt bölgesindeki şehit çocukları arsalarının netlik kazandığını, geçmiş dönemlerde verilen sözlerle kandırıldıklarını söyledi.

ERTAY

Güzelyurt Şehit Çocukları Komite Başkanı Ahmet Ertay da konuşmasında  başta Başbakan İrsen Küçük olmak üzere  Güzelyurt bölgesindeki şehit çocuklarının arsa sorununun çözümüne katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Güzelyurt’ta en son 1990 yılında Derviş Eroğlu’nun Başbakanlığı döneminde arsa dağıtımı yapıldığını, bu arsaların da 2007 yılında geri alınarak kendilerine çöplük yanından  arsa verilmek istendiğini ve bunu kabul etmediklerini söyleyen Ertay  diğer yandan Gazimağusa’daki şehit çocuklarına Lefkoşa’da Kermiya’da arsa verildiğini belirtti.

Ertay, 1990’dan bu yana yıllar geçtiğini ve 5-6 başbakan değiştiğini belirterek, “Bugün 16 Ekim 2016 tarihinde Sayın Başbakanımız İrsen Küçük tarih yazmıştır” dedi.

Ertay, nihayet bugün şehit çocuklarının arsalarına kavuştuğunu vurgulayarak,  “Başbakanımız bugün tarih yazdı, yürüyün Başbakanım yolunuz açık olsun” dedi.