MALİYE BAKANLIĞINDA TROYKA HEYETİNİN DE KATILIMIYLA TOPLANTI YAPILIYOR

TOPLANTIDAN OLUMLU SONUÇ ÇIKMASI HALİNDE MECLİS YİNE TOPLANACAK, BRÜKSEL ZİYARETİ İPTAL OLACAK

 Meclis’te dün gece yarısına kadar süren toplantıda alternatif önerilerden bazılarını onaylayan Rum Yönetimi, Güney Kıbrıs’ta bulunan Troyka heyeti ile görüşüyor. Maliye Bakanlığında saat 11.30’da başlayan toplantı, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Brüksel’e gidip gitmeyeceği konusunda da belirleyici olacak.

Rum Radyosu RİK’in haberine göre, “kritik” nitelikteki toplantı, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis yanında siyasi parti başkanlarının da katılımıyla  yapılıyor.

Toplantıda, Meclis tarafından dün akşam oylanan yasaların gözden geçirilmesinin beklendiği belirtilirken, Kıbrıs Bankası’ndaki mevduatların vergilendirilmesiyle ilgili yasa tasarısının da gündemde olduğu kaydedildi.

Troyka’nın yapılan yasal düzenlemelerden, aynı zamanda mevduatlarla ilgili yasa tasarısından memnun kalması halinde Anastasiadis’in Brüksel ziyaretinin erteleneceği ve Meclis’in bugün yeniden  toplanacağı kaydedilirken, görüşmelerden olumlu sonuç çıkmaması halinde Anastasiadis ile parti başkanlarının Brüksel’e hareket edecekleri ifade edildi.