Güney Kıbrıs’ın destek mekanizmasına dahil olmasına yönelik  memorandum taslağının bu akşam yapılacak  Eurogorup toplantısında ele alınacağı ayrıca taslak içerisinde yer alanların ötesinde muhtemel ek tedbirlerin alınması konusunda da Güney Kıbrıs’ın hazır olmasının isteneceği belirtildi.

Fileleftheros gazetesi “Yeni Tedbirlerle Fırsat Kolluyorlar” başlıklı haberinde, Eurogroup toplantısında, Güney Kıbrıs’tan, ihtiyaç olması durumunda “özelleştirme” konusunda hazır olmasının isteneceğini yazdı.

Gazete bazı AB üyesi ülkelerin gerekmesi durumunda özelleştirme ihtimaliyle flört ederek Güney Kıbrıs memorandumuna “yıldız işareti” koyduğunu da belirtti.

Güney Kıbrıs’ın memorandumuna ilişkin görüşmelerin çetin geçececeğini yazan gazete ,ancak Güney Kıbrıs’ın, bankaların sermayelendirilmesi ve toparlanma için ihtiyacı olan miktarın, kamu borcuna ilişkin olarak sürdürülebilirlik sınırında olacağı konusunda da iyimser tahminlerin bulunduğunu belirtti.

Gazete, ülkelerindeki meclislere hesap veren Finlandiya, Hollanda ve Avusturya gibi ülkelerin, görüşmelerde  özellikle katı gözükmelerinin beklendiğini yazdı.

Habere göre Eurogroup toplantısında, Güney Kıbrıs memorandumuna ilişkin  bilgilendirmenin yapılması ve 13 Aralık’ta yapılacak olan bir sonraki toplantı için gelecek adımların belirlenmesi bekleniyor.

Politis gazetesi, Güney Kıbrıs memorandumuna ilişkin Eurogroup toplantısındaki görüşmenin bilgilendirme nitelikli olduğunu yazdı.

ŞARLİS BRÜKSEL’DE

Alithia gazetesi Rum Maliye Bakanı Vasos Şarlis’in Eurogroup toplantısına katılmak amacıyla dün Brüksel’e gittiğini yazdı.

Habere göre, Şarlis’in toplantı öncesinde Avrupa Komisyonu’nun Ekonomik ve Mali Konular Komiseri Olli Rehn, Avrupa Merkez Bankası Mario Draghi ve IMF Başkanı Christine Lagarde ile görüşmesi bekleniyor.

(FK/HY)