Girne Yat Limanı Mendireği ile sahil şeridi boyunca sokağı aydınlatmak için konulan sokak lambaları gece yerine gündüz yanmaya devam ediyor. Gece yerine gündüz yanan ancak geceleyin  sönerek liman bölgesini karanlığa boğan sokak ışıkları görenleri hayrete düşürürken gündüz yanan sokak lambalarının ücretini de elektrik faturalarına yansıtılması sonrasında halk ödüyor..



SAHİL İLE MENDİREK BÖLGESİNDEKİ LAMBALAR YANIYORDU

Girne Sahil Şeridi ile Yat Limanı Mendireği boyunca bölgeyi aydınlatması için konulan sokak lambalarının gün boyunca yanması dikkat çekti. Hiçbir yetkilinin boşa sarf edilen enerjinin kesilmesi için girişimde bulunmaması dikkat çekerken, buna karşın Saint Hilarion kavşağındaki ışıkların günlerdir yanmaması ve geceleyin karanlığa gömülen bölgenin sürücüler için tehlike arzetmesine tedbir alınmaması da tepkilerin büyümesine neden oldu.


AKARYAKIT GİDERLERİ BÜYÜK BOYUTTA

Kıb-Tek’in giderinin en büyük bölümünü oluşturan akaryakıt giderlerinin dikkate alınmadan gün boyunca yanan sokak lambalarının denetiminin ilgililerce yapılmaması halkın tepkisine neden olurken bu ne hovardalık yorumunun yapılmasına da neden oldu. Onarım ve bakım adı altında uzun süre bölge bölge kesilen elektriklere karşın gündüz birçok bölgede yanan sokak lambaları halkın bu ne israflık demesine yol açıyor.


HALKIN CEBİNDEN ÇIKIYOR 

Kıb-Tek’in uyguladığı sistem sonrasında sokak lambalarının elektrik giderleri de faturalara dahil edilerek halk tarafından ödenmesi istenirken, gündüz yanan lambaların ücretlerinin halkın cebinden karşılanmak istenmesi, birçok vatandaşın tepki göstertmesine neden oluyor.

LİMAN TAM BİR KEŞMEKEŞLİK İÇİNDE

Girne Yat Limanının tam bir keşmekeşlik içerisinde olduğu gözlemlenirken, yıkılan tahta rıhtımdan sarkan elektrik tellerinin halk için büyük tehlike yaratması da umursanmıyor. Kıbrıs Manşet’in Girne Yat Limanı ile ilgili anomalileri gözler önüne sererken Kıbrıs Gazetesi Muhabiri Ziya Nasıfoğlu da hazırladığı haberde liman ile ilgili gözlemlerini okuyucusuna aktarmıştı. Nasıfoğlu haberinde, Girne Antik Liman’da Fener Yolu olarak bilinen rıhtımın yanında bulunan gemilere ulaşmak zor ve tehlikeli bir hal aldı. “Balıkçı teknesi” olmayan gemilerin plastik iskelelere bağlandığı bölgeye ulaşmak için kullanılan tahta iskele yerle bir oldu. Gemilere verilen elektrik kablolarının denize değdiği bölgede en kısa sürede önlem alınması gerekiyor.


OLMAYAN RIHTIM İÇİN PARA İSTENİYOR

Bölgede gemisi bulunan vatandaşlar, kendilerinden limanda verilmeyen hizmetin parasının istendiğini iddia etti. Vatandaşlar, 7 metre altındaki tekneler için rıhtım temizlik parası olarak 82 dolar ödediklerini ancak ortada rıhtım olmadığını savundu.



TEKNELER KARAYA OTURMA TEHLİKESİ YAŞIYOR

Tekne sahipleri ayrıca su içerisinde temizlik yapılmadığını da anlatarak, bölgede biriken kumlardan dolayı gemilerin karaya oturma tehlikesi yaşadığını vurguladı. Tekne sahipleri daha önce balıkçıların bölgesine konulan ancak uygun bulunmadığı için sökülen yeni plastik iskelelerin, yıkılan tahta iskelenin yerine konulmasıyla ulaşımda yaşanan sıkıntıların aşılacağına dikkat çekti demişti.




KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER