Başbakan İrsen Küçük, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Gençlik Oda Orkestrası’nın bu akşam vereceği konserin Onur Konuğu olarak KKTC’de bulunan Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ı kabul etti.


KUZEY KIBRIS’TA GÜZEL İŞLER BAŞARILDI


KKTC’deki istikrarın devamının çok hayati ve önemli olduğuna inanç belirten Günay, KKTC’de geçmiş 10 yıla oranla çok büyük işler başarıldığını kaydetti Türkiye’de son günlerde meydana gelen terör olayları ve Afyonkarahisar’daki patlamadan duydukları üzüntüyü de dile getiren Küçük, Anavatan Türkiye’de yaşanan olumsuzlukların kendilerini de rahatsız ettiğini söyledi.


“TÜRKİYE VE KKTC ARASINDAKİ KARDEŞLİK AKRABALIK İLİŞKİLERİDİR”


Küçük, “Biz bir nevi hazıra konuyoruz, siz bunları bir para emek karşılığı yapmıyorsunuz. Anavatan yavru vatan ilişkileri bu düzeydedir, iki ülke arasındaki ilişkiler çıkar ilişkisine dayalı değil, kardeşlik akrabalık ilişkileridir. Dolayısıyla bu katkılarınızdan dolayı sizlere teşekkür ederiz” dedi. Başbakan İrsen Küçük charter seferleri konusunda verdiği katkıdan ötürü de Günay’a teşekkür ederek, yakın bir gelecekte Günay’ı tekrar KKTC’de görmek istediğini sözlerine ekledi. Konuşmalar sonunda karşılıklı hediye takdiminde bulunuldu.