Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, “son yıllarda meslek üyelerinin de ciddi çabaları ile hemşirelerin niteliği yükselip, profesyonel bir konuma geldi” dedi.

12-18 Mayıs Hemşireler Haftası dolayısıyla mesaj yayımlayan Gülle,  sağlık hizmetlerinin sunumunda görev alan hemşirelerin üstlendikleri görev ve sorumluluk anlayışlarıyla onurlu ve kutsal bir mesleği ifa etmekte olduğunu söyledi.

Bakan Gülle, ülkedeki sağlık sisteminin yeniden yapılandırılması çalışmaları çerçevesinde, sağlıklı toplum yapısı oluşturmak için koruyucu sağlık hizmetlerinin yanı sıra tedavi hizmetlerini de en iyi şekilde sunmanın gayreti içerisinde olduklarının belirtti.

“İNSANIMIZIN DAHA İYİ SAĞLIK HİZMETİ ALMASINA YÖNELİK CİDDİ ÇABALAR VAR”

Hemşirelerin; bireyin, ailenin ve toplumun sağlığını koruyan, geliştiren ve hastalık halinde iyileştirme hizmeti veren sağlık ekibinin en önemli unsurlarından olduğunu kaydeden Bakan Gülle, son yıllarda sağlık alanındaki hızlı değişim ve gelişimle insanımızın daha iyi sağlık hizmeti almasına yönelik ciddi çabaların ortaya konduğunu belirtti.

Ülkede hemşirelik eğitim seviyesinin yükseldiğini söyleyen Bakan Gülle, meslek üyelerinin de ciddi çabaları ile hemşirelerin niteliği yükselip profesyonel bir konuma geldiğini belirtti.

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, sağlık bakım hizmetlerindeki her alanda, hiç bir fedakârlıktan kaçınmadan görevlerini büyük bir duyarlılık ve özveri ile yerine getirmeye çalışan hemşireleri gönülden kutladığını da ifade etti.

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, mesajının sonunda, “önüne çıkan engel ve zorluklara rağmen kendinin ve dolayısı ile hemşirelik mesleğinin gelişimine katkı sağlayan tüm hemşireleri, geçmişten bu güne kadar bu sürece destek veren, eğitim ve yönetim desteği sağlayan, gayretleriyle mesleğe kalite ve değer kazandırmış herkese şükran ve sevgilerimi sunar, insan yaşamının kutsallığının farkında olarak sabır, üstün çaba ve sevgi ile çalışan tüm hemşirelerimizin,  12-18 Mayıs Hemşireler Haftasını kutlar, tüm sağlık çalışanlarımıza sağlık ve mutluluk dilerim ” dedi.