GÖZLER AKINCI’DA

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın büyük umutlarla göreve atadığı YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Akile Büke’nin yükseköğretim sistemine zarar veren ve üniversiteler arasında tepkilere neden olan icraatları ile ilgili gözler Akıncı’ya çevrildi.

YÖDAK ile ilgili iddialar ardı arkası kesilmeksizin devam ederken, Bulut Akacan'a 13 ay arayla verilen 2 farklı üniversite izni konusunda Prof. Dr. Akile Büke sessizliğini korurken Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın konuyla ilgili ne yapacağı akademik çevrelerce yakından takip ediliyor.  

Ayrıca YÖK’ü yanlış bilgilendirdiği iddiası yanında kamu vicdanında yara açan kararları ortaya çıkan Prof. Dr. Akile Büke ile ilgili ülke yükseköğretiminin daha fazla yara almaması adına Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın nasıl bir irade ortaya koyacağı da merak ediliyor.

PROF. DR. AKİLE BÜKE YÖK GENELGESİ SONRASI NEDEN SESSİZ?

Bulut Akacan'a 13 ay arayla verilen 2 farklı üniversite izni ve KKTC Üniversitelerine yönelik yayınlanan YÖK Genelgesi ile ilgili KIBRIS MANŞET’in sorularını cevapsız bırakan YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Akile Büke’den, akademik çevreler ve ekonomi dünyası şayet genelgenin mimarlarından değilse  YÖK nezdinde girişim yapmasını bekliyor.

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Akile Büke’nin , YÖDAK Kurul üyeleri ve Üniversite temsilcileri ile birlikte YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ile görüşmesi gerektiği noktasında birleşen akademik çevreler, genelgenin ülke ekonomisi ve üniversiteleri için doğuracağı olumsuz sonuçlara dikkat çekerek Prof. Dr. Akile Büke’nin YÖDAK Başkanı sıfatı ile sorumluluğunun farkına varması gerektiğini de ifade ettiler.

AKİLE BÜKE KİMLERLE KAVGALI KİMLERİ ŞİKAYET ETTİ?

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın büyük umutlarla göreve atadığı YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Akile Büke göreve başladığı günden itibaren devletin resmi organları ile sürekli kavga içerisinde olması ve özellikle Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığının yetkilerinin azaltılarak YÖDAK’ın Bakanlık statüsüne dönüştürülmesi için kulis yapması yanında geçmişte Bakanlık yetkilileri ile girdiği polemikler sosyal medya ve basına da yansımıştı.

Ayrıca YÖK ve Üniversiteler ile temaslarında Milli Eğitim ve Kültür Bakanı ve TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ile Yükseköğretim Dairesinin yetkilerinden rahatsızlığını dile getiren Prof. Dr. Akile Büke’nin Başbakan Tufan Erhürmanın “yel değirmenleri ile uğraşmak zor” cümlesini çarpıtarak Büyükelçiliğe şikayet ettiği de iddia edildi.

AKİLE BÜKE’NİN CEMAL ÖZYİĞİT ALERJİSİNİN AKINCI FARKINDA MI?

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı ve TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ve Bakanlığa bağlı Yükseköğretim Dairesinin üniversiteler üzerindeki etkisi ve yaptığı olumlu çalışmalardan duyduğu rahatsızlığı her zeminde dile getiren YÖDAK Başkanının Cemal Özyiğit alerjisinden Cumhurbaşkanı Akıncı ve yakın çevresinin farkında olup olmadığı ise merak edilen bir diğer konu.

YÖDAK’ın Bakanlığa dönüştürülerek kendisinin Bakan olarak atanması gerektiğini de yaptığı temaslarda dile getirdiği iddia edilen Prof. Dr. Akile Büke ile ilgili gözler Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya çevrildi.