Gönyeli'deki ikametgâhında uyuşturucu madde bulunması üzerine tutuklanan zanlı Mohammedaqasem Mahmoud Ali Salah dün Lefkoşa da mahkeme huzuruna çıkarıldı.

 Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis çavuşu Barış Duman olayla ilgili bulguları aktardı. Duman huzurda bulunan zanlı Salah'ın 7 Haziran 2016 tarihinde saat 14.40 - 15.30 raddelerinde polis tarafından yapılan aramada mutfak çekmecesinde yaklaşık yarım gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak zanlının gönüllü ifade verip suçunu kabul ettiğini ve konu maddeyi 3 Haziran tarihinde henüz tespit edilemeyen bir şahıstan aldığı beyanında bulunduğunu söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın henüz yeni başladığını, zanlının gönüllü ifadesinin teyit edileceğini ve aranan bir şahıs olduğuna vurgu yaparak zanlının 2 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

 Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu zanlının soruşturma maksatlı 2 gün süre ile tutuklu kalmasına emir verdi.