1250 METREKARELİK KAPALI ALANI OLACAK MERKEZ 2 MİLYON TL’YE MAL OLACAK VE AB VE BELEDİYE FİNANSMANIYLA TAMAMLANACAK

Gönyeli Belediyesi, uzun yıllardır üzerinde çalıştığı “Sosyal Aktivite Merkezi” yapımı için ihale sözleşmesini imzaladı.

1250m² kapalı alanı olan ülkenin ilk sosyal aktivite merkezi olacağı belirtilen tesis, 2 milyon TL’ye mal olacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Sosyal Aktivite Merkezi’nin yapımı için çıkılan ihaleyi kazanan firmayla sözleşme imzalandı. Sözleşmeye Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli ve Gülenay İnşaat adına da Direktör Mehmet Çıldır imza koydu.

Ahmet Benli, projenin Gönyeli Belediyesi ve AB finansmanı ile ortak yapılacağını ifade ederek, Gönyeli’nin ülkenin en çağdaş kenti olmayı hak ettiğini ve birkaç gün içinde inşaatın başlayacağını söyledi.

Benli, Gönyeli kentinde beş yıl önce, “Köyden kente dönüşüm” denilerek, tamamen uzmanlarla hazırlanan bir yol haritası benimsediklerini ve alt yapı master planı hazırladıklarını ifade ederek, “Bu plan dahilinde gereken yapıldı. Kısa sürede büyük bir dönüşüm yaşandı, şimdi sıra üst yapı ile ilgili çalışmalarda” dedi.

Gönyelililerin hayat kalitesini artıracak, insanların yüzünü güldürecek projeler üzerinde çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Benli, kentin büyük sorunların geride bıraktıklarını anlattı.

Benli, bu projenin toplumun tüm kesimlerine sosyal aktivite hizmetleri sunacak bir tesis olduğunu söyledi.

“Kültür Sanat Aktivite Merkezi’nin KKTC’de bir ilk” olmasından dolayı büyük heyecan duyduğunu da ifade eden Benli, “İşte bu tesis sosyal aktivitelerin içerisinde yapılacağı bir fiziki alt yapıdır. Bu sosyal tesis binamızın en önemli özelliği ülkede ilk kez inşa edilecek olmasıdır. Hem bir ilk olması hem de Gönyeli insanının hayat kalitesini etkileyeceği için kentimize avantaj kazandıracaktır” diye konuştu.