Girne Amerikan Üniversitesi Gastronomi son sınıf öğrencisi  Murat Gökçe aday öğrencilere yönelik yapılan tanıtım röpörtajında Girne Amerikan Üniversitesini seçme sürecini anlattı.

Gökçe; “Girne Amerikan Üniversitesi’ni tercih ederken mutfağının ve otelinin olmasına özellikle dikkat ettim. Benim geldiğim zamanlarda mutfak olayı buradaki çoğu üniversitede oturmamıştı. Daha sonra baktığım şey ise akademik kadroydu. Girne Amerikan Üniversitesi’nin akademik kadrosu bana oldukça üst düzey geldi.”

Gökçe; “GAÜ Gastronomi Bölümüne  Gelecek Olan Öğrenciler Çok Şanslı”

Gökçe, GAÜ bünyesinde bulunan Le Chateau Lambousa ve Celebrity Uygulama Otellerinin şuan öğrencilere yönelik aktif bir hal aldığını, Girne Amerikan Üniversitesi öğrencilerinin de bu otellerde staj yapma imkanı olduğunu söyledi.

Gökçe; “Gastronomi eğitiminde en önemli nokta, eğitim sırasında alınan stajdır. Ama okul bünyesinde aldığınız eğitim gibi bir eğitim alma durumunuz olmaz. Biz Girne Amerikan Üniversitesi öğrencilerinin şansı da, akademisyenlerin gözetiminde uygulama otellerinde yapılan stajlarla kendimize birçok şey katabiliyor olmamız.”

Hedefleri arasında akademisyenlik olduğunu belirten Gökçe, Türkiye’de Gastronomi alanında çok fazla akademisyen olmadığı için özellikle bunu tercih ettiğini belirtti. Şuanda da öğrencilik kimliğinin yanında, asistan akademisyenlik yaptığını ifade eden Gökçe, hocalarla birlikte derslere girerek hem öğretip hem de öğrenme duygusunu yaşamaktan çok mutlu olduğunu söyledİ. Gökçe, Girne Amerikan Üniversite’sine kendisine sundukları bu fırsattan dolayı teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi.

Gökçe; “ Alanında Uzman Birçok Akademisyenle Bir Arada Olmak Bizim için Mutluluk Verici”

Gökçe; “Uygulamalı derslerdeki mutfak disiplini ve alanında uzman hocalarımızla yaptığımız dersler bizler için çok büyük bir avantaj. Aynı zamanda uluslararası bir okul olduğumuz için, çok farklı kültürlerden birçok arkadaşımız ile bir aradayız. Öz ellikle Gastronomi nbölümü için birçok kültürün bir arda olması demek, farklı mutfak hakimiyetlerine sahip olmak da demektir. Bu da bizler için çok büyük bir avantaj.”

Kıbrıs’ın tam anlamıyla bir öğrenci adası olduğundan bahseden Gökçe, öğrencilerin kaygılarını bir kenara bırakıp rahatça burayı tecrübe edebileceklerini ifade etti. Adanın nüfusunun çoğu öğrencilerden oluştuğu için burasının belli bir noktada öğrenci adası olduğunu vurulayan Gökçe, yabancılık çekmeyeceklerinin de altını çizdi.