Yeşilırmak köyü dün hiç beklenmedik bir ölüm haberi ile sarsıldı. 45 yaşındaki Ersev Özbilenler, tedavi gördüğü Lefkoşa’daki Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde vefat etti.


Evli ve iki çocuk annesi olan Özbilenler, geçtiğimiz yıl 27 Kasım’da babası, Yeşilırmak eski muhtar ve komutanlarından Halit Köycü’yü kaybetmiş; bu ölüm sonrası ciddi üzüntü yaşamaya başlamıştı.


Ersev Özbilenler, geçtiğimiz hafta çarşamba günü ailesi tarafından Lefkoşa’daki hastaneye yatırılmıştı. Son olarak iki gün önce 17 yaşındaki oğlu Cahit ile konuştuğu belirtilen Ersev Özbilenler’in iyileşip hastaneden çıkması bekleniyordu.
Mehmet Özbilenler ile evli olan Ersev Özbilenler’in, 17 yaşındaki Cahit yanında, 14 yaşında Rasiha adlı bir de kızı vardı.


Ersev Özbilenler’in yaklaşık 12 yıl önce ruhsal bir sorun yaşadığı, bunun dışında fiziki bir sorunu olmadığı belirtildi.


Bir yakını, “İyileşmesini bekliyorduk, sabah (dün) Mehmet’i (kocasını) telefonla aradılar, eşiniz rahatsızlandı, bayıldı, dediler. Abisi Yeşilırmak Muhtarı Ersoy Köycü ve eşi Mehmet hastaneye gittikleri zaman, ‘kurtaramadık’ dediler” diye konuştu.
Ersev Özbilenler’in yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması veya kalp krizinden ölmüş olabileceği belirtiliyor.


Bu arada bugün Ersev Özbilenler’e otopsi yapılacak ve öğleyin kendi köyünde kılınacak cenaze namazı sonrası, bir buçuk ay önce yaşamını yitiren babası Halit Köycü’nün yanında toprağa verilecek.