Akçay’da Barış Caddesi’ni saran pireler, vatandaşları çaresiz bıraktı. Güzelyurt Belediyesi ve vatandaşların ilaçlama yapması yeterli olmadı. Cadde üzerinde oturan vatandaşlar, uyku uyuyamaz, evinde oturamaz duruma geldiklerini belirtti.
KIBRIS’a konuşan mahalle sakinleri, belediyenin iki kez ilaçlama yaptığını ancak bunun pire sorunundan kurtulmak için yeterli olmadığını anlattı.
15 gün önce cadde üzerindeki boş bir arsada bulunan gübre yığınının kaldırılmasının ardından tüm mahalleyi saran pireler, bölge sakinlerini perişan etti.
Akçaylılar, pirelerin özellikle çocukların üzerine akın ettiğini belirterek, doktora başvurduklarını, hem çocuklarının hem de kendilerinin sağlığından endişe ettiklerini kaydetti.
Cadde üzerinde oturan bazı vatandaşlar, bahçelerinde baktıkları köpeklerini de pire sardığını ve köpeklerini defalarca ilaçla yıkayıp, pirelerini temizlemek zorunda kaldıklarını anlattı.

Akçaylılar ne dedi? Akçaylılar ne dedi? Akçaylılar ne dedi?

Ali Bilgin
“15 gündür pire içinde yaşıyoruz. Durumu belediyeye bildirdik. Ekipler gelip ilaçlama yaptı ancak ilaçlamanın hiçbir etkisi olmadı. İki kez de ben ilaçlama yaptım ancak sonuç alamadım. Evimizde ve evimizin avlusunda pirelerden oturamaz, uyuyamaz olduk. Pireler özellikle de çocuklara geliyor. Belki biraz azalır diye bahçemi temizliyorum. Belediyenin bu sorunu çözmesini istiyoruz.”

Fatoş Bilgin
“15 gündür pire baskını yaşıyoruz. Sorun evimizin karşısındaki boş arazi içindeki gübrenin kaldırılması ile başladı. Tüm mahalleyi pire sardı. Belediyeyi aradık ve ekipleri hemen ertesi günü ilaçlama yaptı ancak sonuç alınmadı. Temizlik konusunda belediye çok ilgisiz ve alakasızdır. Belediye ekiplerine bu ilaçlamanın yetersiz olduğunu anlattık. Bize yeniden ilaçlama yapılacağını söylediler ancak ilaçlama yapılmadı. Köy yerinde yaşıyoruz, kabul ancak buna katlanmak zorunda değiliz. 9 yaşındaki kızımın bacakları yara dolu ve kıpkırmızı oldu. Doktora başvurduk. Kızarıklığın tüm bacağına yayılması durumunda, zehirlenme belirtisi olabileceğini ve hemen hastaneye başvurmam gerektiğini söyledi. Endişeliyiz. Kızım, uyku uyuyamaz oldu. Evimizin avlusuna çıkamaz olduk. Çocuklarımız evde mahsur kaldı. Kendi yöntemlerimizle de ilaçlama yaptık ancak sonuç alamadık. Bir çözüm üretsinler. Sağlımızdan endişe ediyoruz.”

İsmail Karabenli
“15 gündür pire baskını yaşıyoruz. Üç çocuğum var. Çocuklarımın ayakları yara içinde. Akşam, iki aylık oğlumun üzerinde pire buldum. Bu durum kabul edilemez. Kendi sağlımızdan da, çocuklarımızın sağlığından da endişe ediyoruz. Yetkililerin bu soruna çare bulması gerekiyor. Mahallede inanılmaz bir pire popülasyonu var. Bir kez ilaçlama ile bu sorunun çözülmesi imkansız gibi görünüyor. Perişan bir haldeyiz.” 


12 Haziran 2014 Perşembe  Günü yayınladığız 

Girne'de Pire Ve Kene İstilası

2014'ün Turizm Kentinde, Bölge sakinleri aylardır uyku uyuyamaz hale geldi...

Haberinide Bu Linkden Okuyabilirsiniz
www.kibrismanset.com/guncel/girnede-pire-ve-kene-istilasi-h67864.html