Girne’de Sokak Hayvanları İçin Yeni Beslenme Noktaları Oluşturuldu

Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Ziya Rızkı Caddesi’nin ardından Yeni Liman çemberinde de beslenme noktası oluşturulduğu duyuruldu.

İçerisine kuru mama ve su takviyesi yapılabilen beslenme noktaları sayesinde sokak hayvanları artık daha temiz, sağlıklı ve modern bir ortamda beslenebilecekleri kaydedilen açıklamada, beslenme noktalarının günlük temizliği, su ve mama konulmasının belediye görevlileri tarafından yapıldığı belirtildi.

GÜNGÖRDÜ: “HAYVAN BARINAĞI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, sokak hayvanlarının sadece Girne’nin değil tüm ülkenin sorunu olduğunu söyledi.

Güngördü, sokak hayvanları sorunun çözümü için köpeklerin sokağa terk edilmemesi, aksine sahiplenilmesi gerektiğine işaret ederek, toplumsal duyarlılık istedi.

Güngördü, Girne Hayvanları Koruma ve Kurtarma Derneği ile ortak çalışmaların yanında Arapköy’deki hayvan barınağına yardım yaptıklarını belirterek, barınağın kapasitesinin yetersiz olması nedeniyle belediyenin sınırları içerisinde bir hayvan barınağının önemli bir ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Belediye sınırları içerisinde bir hayvan barınağı için temin edilen arazi üzerinde çalışmaların başladığını anlatan Güngördü, sokaktaki hayvan sayısının yok denecek kadar az olmasını hedeflediklerini kaydetti.

SOYEL: “SOKAK HAYVANLARINDA AZALMA VAR”

Girne Sağlık Şubesi Amiri Naile Soyel konuyla ilgili açıklamasında, Girne Belediyesi tarafından sokak hayvanları için özel olarak tasarlanan yem ve su kaplarının ardından modern yeni beslenme noktaları yapılmaya devam ettiğini söyledi.

Soyel, Girne Hayvanları Koruma ve Kurtarma (Kyrenia Animal Rescue) işbirliğinde, bir kaç yıldır yapılan rehabilitasyon ve kısırlaştırma çalışmaları neticesinde sokak hayvanlarının sayısında belirgin bir azalma olduğuna işaret ederek, ancak halen sokaklara sahipli hayvanların terk edildiğine dikkat çekti. Soyel, sokak hayvanları sorununun kaynağının köpekler değil, insanlar olduğuna vurgu yaptı.

Hayvanlarla ilgili toplum olarak duyarlılığın geliştirilmesi ve köpeklerin ihtiyaçlarının karşılanması yanında yasal zorunluluklara uyulması gerektiğine işaret eden Soyel, yıllık ruhsat ve mikroçiplerinin tam olması için her köpek sahibinin üzerine düşeni yapmasını istedi.