Girne Polis Müdürlüğü ekipleri, önceki akşam Girne bölgesinde saat 20.00’de başlayıp dün sabah saat 05.00’e kadar süren bir “Huzur Operasyonu” gerçekleştirdi.


   Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube, Cürümleri Önleme Şubesi ve Trafik Şubesi ekipleri, yollarda araçları durdurup kontrol ederken, pansiyon, gece kulübü ve kumarhanelere de kontrol amaçlı baskınlar düzenledi. 


   Yapılan operasyonlarda hakkında arama ve ihraç emri bulunan Hepatit B hastası Türkmenistan uyruklu Kerimbay Yakubov yakalandı.


   Alkollü araç kullandığı için gözaltına alınan İsmail Öztürkmen’in üzerinde ise uyuşturucu olduğuna inanılan hap ele geçirildi. Kumarhaneye girmesi yasak 8 kişi hakkında da yasal işlem başlatıldı.

 

Trafikte sıkı kontrol
  
   Girne-Lefkoşa, Girne-Değirmenlik, Girne-Güzelyurt ve Girne-Tatlısu anayollarında gerçekleştirilen trafik operasyonlarında, yaklaşık 700 araç sürücüsü kontrol edildi ve 51 araç sürücüsü çeşitli suçlardan ötürü rapor edildi. 


   Huzur Operasyonu’nda alkollü araç kullandığı için 2 araç sürücüsü tutuklanırken, 14 araç trafikten men edildi ve 9 bin 490 TL tutarında ceza kesildi.


   Polis, şüpheli gördüğü kişilerin üzerlerini arayarak, kimlik ve izin belgelerini kontrol etti. Baskın yapılan işletmelerde gerekli evrakların tamam olup olmadığını inceleyen polis, Çalışma Dairesi Müdürlüğü’ne bildirmek amacıyla işyerlerinde çalışanların kimlik, pasaport ve çalışma izini gibi evraklarını da kontrol etti.