AÇILIŞA SİBER İLE YORGANCIOĞLU DA KATILDI

Girne Belediyesi’nin, Girne Sahil Şeridi Projesi’nin bir bölümü olan Merkezi Spor Kompleksi’nin tamamlanan ilk etabı, bugün, Meclis Başkanı Sibel Siber ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun da katıldığı törenle hizmet girdi.

Girne Belediyesi’nin, Kaşgar Court’un batısında “Lord’un Mezarı” olarak bilinen bölgede kendi öz kaynaklarıyla inşa ettiği, yaklaşık 2 milyon TL’ye mal olan kompleksin tamamlanan ilk etabı, 50 bin metrekarelik alan içerisinde; 4 adet tenis kortu, 1 adet basketbol ve voleybol sahası, idari bina, kafeterya, soyunma odaları, tuvalet ve otopark ile çevre düzenlemesinden oluşuyor.

Kompleks, spor alanı, yeşil alan, kapalı alan ve kıyı şeridi olmak üzere dört bölümden oluşacak.

Kompleksin diğer etaplarında ise, sentetik futbol sahası, yarı olimpik yüzme havuzu, masa tenisi, step ve darts gibi sporların yapılabileceği kapalı salon, yelken sörf gibi su sporlarının yapılabileceği açık alan, yürüyüş, koşu, kaykay parkurları, kapalı spor salonu, yeşil alan, botanik bahçesi, teşhir terasları yer alacak.

Açılışa, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın, bazı miletvekili ve üst düzey yetkililerle Girneliler katıldı.

Açılışta, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın ile Girne Tenis Kulübü Başkanı Hilmi Çavlı birer konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmalardan sonra projenin ilk etabına katkı koyanlara teşekkür plaketleriyle tenis kulübünün düzenlediği turnuvada dereceye girenlere kupa verildi.

Ardından ise Özyalçın’ın ailesinin katkılarıyla hayata geçirilen ve merhum işadamı Oğuz Özyalçın’ın adının verildiği kortun açılışı yapıldı.

Açılışta, teniste ilk sembolik vuruşu Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın gerçekleştirdi.

ÇAVLI

Girne Tenis Kulübü Başkanı Hilmi Çavlı yaptığı konuşmasında, Merkezi Spor Kompleksi’nin ilk etabının hayata geçmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, Girne’ye böyle güzel bir spor tesisi kazandıran Belediye Başkanı Sümer Aygın’a kulüp adına teşekkür etti.

AYGIN

Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın ise, belediyenin “100 yılın Projesi” olarak nitelendirdiği Girne Sahil Şeridi Projesi’nin bir bölümü olan Merkezi Spor Kompleksi’nin ilk etabını hayata geçirmekten duyduğu  memnuniyeti belirterek, 16 yıldan beri kente hizmet etmesi yönünde yetki veren Girne halkına teşekkürlerini sundu.

Göreve geldiğinde burasının atıl vaziyette olduğunu anımsatan Aygın, tesisi şehir yaşamına katkı yanında insanların yaşam şekli, ihtiyaç ve özlemlerini dikkate alarak yaptıklarını söyledi.

Kompleksi inşa ederken çevre ve doğaya karşı çok saygılı oldukları ve tek bir ağaç dahi kesmediklerini ifade eden Aygın, projenin geriye kalan etaplarında da Kıbrıs kültürünü yansıtacak özel kerpiç materyal kullanacaklarını vurguladı.

Aygın konuşmasında projenin geriye kalan bölümü hakkında da bilgiler sundu

ULUÇAY

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay da yaptığı konuşmada, Girne’ye kazandırılan tesisin kent halkının nefes alacağı güzel bir yeşil alan olacağını ifade ederek, başta Girne Belediyesi olmak üzere hayata geçirilmesine katkı koyanlara teşekkürlerini sundu.

Ülkenin bu tür yatırımlara ihtiyacı olduğunu belirten Bakan Uluçay, her geçen gün büyüyüp gelişen Girne’ye bakanlığın da katkı yapmak istediğini söyledi.

Bu kapsamda ülke geneli başlattıkları fiziki plan çalışmaları kapsamında Girne’yi öncelikli  bölge seçtiklerini belirten Bakan Uluçay, belediye ile birlikte yürütecekleri imar çalışmalarına Girne’den start vereceklerini kaydetti.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da konuşmasında, ülkelerin gelişim sürecine bağlı olarak insanların da yaşam temposunun arttığını belirterek, bu kapsamda insanların yaşam alanlarına yöneldikleri söyledi.

Her yaş grubuna hitap edebilecek kompleksin insanlara yürüyüş ve spor yapma imkanı sunacağını ifade eden Yorgancıoğlu, Girne Belediyesi’nin hayata geçirdiği tesisin, ekonomik olarak zor durumda olan belediyeler için yatırım yaparak ayakta kalabilecekleri yönünde güzel bir örnek oluşturduğunu kaydetti.

Başbakan Yorgancıoğlu, Girne Belediye Başkanı ile çalışanlarını, diğer belediyelerden farklılık ortaya koyarak kendi öz kaynaklarıyla yatırım yaptıkları için kutladı.

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber de yaptığı konuşmada, insanın en temel hakkının, sağlıklı bir çevrede sağlıklı yaşam hakkı olduğunu ifade ederek, bunu sağlamanın devletin  üst kademesinde bulunanların birinci vazifesi olduğunu söyledi.

“Şehirler sağlıklı değilse, o şehirde yaşayan insanlar sağlıklı ve mutlu olmaz” diyen Sibel Siber, Cumhuriyet Meclisi olarak  bu konuda üzerlerine düşeni yapacaklarını belirtti.

Siyasilerin, bulundukları makamlarda, halk adına, vatandaşa güzel hizmetler sunmak için geçici olarak görev yaptıklarını da belirten Meclis Başkanı Sibel Siber, “bu görevler bitince arkamızdan konuşulacak olanlar çok önemlidir. Halk, benim için ne yaptı diyecek. Bu düşünce ve duyguyla hep beraber el birliğiyle çalışırsak çok güzel işler başaracağımıza inanıyorum” diye konuştu.