Girne’ye bağlı Boğazköy’de yapılan ağaç kıyımı vatandaşların büyük tepkisine yol açtı. Bir inşaat nedeniyle 50-60 yıllık ağaçlara kıyılması ayrıca, yine aynı bölgede geçtiğimiz aylarda özel bir mülk içerisinde meydana gelen yangında hasar gören çam ve selvi ağaçlarının kesilmesi, doğaseverleri üzdü.


   Yetişmesi uzun yıllar alan ağaçların düşünülmeden yok edilmesine tepki gösteren duyarlı vatandaşlar, KIBRIS’ı arayarak şikayetlerini dile getirdi.


   Doğaseverler, ülkede meydana gelen yangınlardan dolayı ağaçların azaldığına ve yerine dikilen ağaçların yetişmesinin ise çok uzun yıllar alacağına dikkat çekti. 


   Doğa severler ayrıca Annan Planı döneminde yaşanan inşaat patlamasının ardından


Orman Dairesi’nden izin alınmalı
   Ağaç kesimiyle ilgili konuşan Orman Bölge Koruma Şefi Cemil Karzaoğlu, ağaç kesimi için vatandaşların mutlaka Orman Dairesi’nden izin alması gerektiğini söyledi. 


   Cemil Karzaoğlu, özel bir mülk içerisinde inşaat yapılırken, binanın oturacağı yerdeki ağaçların kesilmek zorunda kaldığını anlatarak, bu konuda yasada boşluklar olduğuna dikkat çekti.


   Cemil Karzaoğlu, özel bir arazi içinde meydana gelen yangında hasar gören ağaçların ise, yapılan incelemelerden sonra kurtarılamayacak durumda olduğunun tespiti sonrasında kesilmesine izin verildiğini kaydetti.