Öğrenciler artık Girne Amerikan Üniversitesi’nde Arizona Üniversitesi’nin akademik programlarına kayıt olabilir, Güz 2020 döneminde Amerikan eğitimlerine başlayabilirler.

Arizona Üniversitesi, Tucson, Arizona, ABD ve Girne Amerikan Üniversitesi, öğrencilerin COVID-19 salgını sırasında ülkelerinden ayrılmadan ABD diploması almalarına yardımcı olmak için başlattıkları Global Kampüs ortaklığını duyurmaktan memnuniyet duyar.

Arizona Üniversitesi  Rektörü  Robert  C.  Robbins  tarafından  yapılan  açıklamada  “Global Kampüs   ortaklığı,   günümüzde   COVID-19'un   neden   olduğu   hareketlilik   zorluklarının çözülmesine  yardımcı  olurken,  aynı  zamanda  BM  Sürdürülebilir  Kalkınma  Hedefi  olan dünyaya erişilebilir ve kaliteli eğitim sağlama amacına ulaşmak için de anlamlı ve uzun vadeli bir çabadır” dedi.

Seyahat kısıtlamaları, ertelenen okul açılışları ve vize moratoryumları göz önüne alındığında, Girne Amerikan Üniversitesi, pandemi sürecinde en güveli bölgelerden bir tanesi olan Girne, Kıbrıs kampüsüne tam erişim ile Kıbrıs'taki öğrencilerin gerçek bir ABD derecesi veya ABD transfer kredisi kazanmalarını sağlamak için Arizona Üniversitesi ile esnek, uygun fiyatlı eğitim seçenekleri oluşturdu.

Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü Serhat Akpınar tarafından yapılan açıklamada;

‘’Hem lisans hem de yüksek lisans düzeyinde kaliteli üniversite eğitimi vermek için Arizona Üniversitesi  ile   yeni    işbirliğimizi    başlatıyor    olmaktan    büyük    heyecan    duyuyoruz. Uluslararasılaşmanın önemini bilen bir yükseköğretim kurumu olarak öğrencilerin Amerika'da eğitim hayallerini ertelememeye davet ediyoruz. Eğitim yolculuklarında onlara destek olmak için buradayız. Bulunduğumuz coğrafyada artık öğrenciler Amerika Birleşik Devletleri Arizona Üniversitesine gitmeden eğitimlerine Girne,  Kıbrıs’ta  GAÜ  Global  Kampüsünde  devam edebilecekler. Arizona Üniversitesi ve Girne Amerikan Üniversitesi’nin başlatmış olduğu bu vizyoner işbirliği  sayesinde  artık  Kıbrıs,  Amerikan  yükseköğretiminin  bir  çekim  merkezi olacaktır” dedi.

Öğrenciler eğitimleri için aşağıdaki seçenekler arasından seçim yapabilir:

•  Girne  kampüsünde  okuyarak,  yüz  yüze  eğitim  destekli  Arizona  Üniversitesi'nden lisans, yüksek lisans veya lisansüstü derecelerini tamamlayabilirler.

•  Arizona  Üniversitesinde  veya  ABD'de  herhangi  bir  üniversitede  okuyabileceğiniz hemen  hemen  tüm  programlara  Girne’de  hazırlanarak  daha  sonra  Amerika’da eğitiminize devam edebilirler.

Arizona Üniversitesi Uluslararası Eğitim Dekanı Brent White  “Uluslararası eğitimde mevcut duruma  neden  olan  olaylar,  bilginin  yaratılması  ve  sınırların  ötesine  iletilmesi  için  fiziksel seyahatin  gereksiz  olduğu  yeni  bir  ‘hareketlilik  sonrası’  (post-mobilite)  dünyanın  şafağını hızlandırdı” dedi.

White  ‘’Neredeyse bir gecede,  tüm dersler  çevrimiçi  hale  geldi  ve  uluslararası  öğrenciler eğitimlerine devam ederken  kendi ülkelerinde evde güvende kalmaya  da devam ediyorlar” diye ekledi.

“Bizler koşullar ne olursa olsun, öğrencilerin  bir  Amerikan  eğitimi  alma  hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmak istiyoruz.

Girne Amerikan Üniversitesi

Girne  Amerikan  Üniversitesi  Kıbrıs'ın  öncü  yüksek öğrenim kurumudur. Eğitimde  35. yılını kutlayan   GAÜ,   100'den   fazla   ülkeden   öğrenciye   ev   sahipliğini   dünyanın   en   güzel kampüslerinden birinde 150'den fazla program sunarak sağlıyor. BM Küresel Kompakt üyesi olarak,   BM   Küresel   Kalkınma   Hedefleri’nin   ilerlemesi   için   çalışan   ve   Magna   Charta Universiteler  Bildirgesi  imzalayıcılarından  olan  GAÜ,  eğitimde  geleneklere  olduğu  kadar ilerlemeye   de   bağlı   bir   üniversitedir.   GAÜ,   çeşitli   profesyönel   otorite   yanında   birçok uluslararası akreditasyonlarıyla en parlak ve en yetenekli öğrencilere birinci sınıf bir eğitim sağlayan bir üniversitedir.

Arizona Üniversitesi

Arizona Üniversitesi, ABD'nin Arizona eyaletinin Tucson şehrinde en üst düzeyde bir devlet araştırma    üniversitesidir    ve    Carnegie    Foundation    Research    1    kurumu    olarak sınıflandırılmıştır.  U.S.  News  ve  World  Report  tarafından  En  İyi  100  Küresel  Üniversite sıralamasında yer almaktadır. Arizona Üniversitesi, ABD'deki 62 önde gelen kamu  ve özel araştırma üniversitelerden oluşan Amerikan Üniversiteleri Derneği üyesi olarak disiplinlerarası burs ve girişimci ortaklıkların sınırlarını ilerletmesiyle biliniyor. Arizona Üniversitesi NASA ile yapılan her uzay misyonun bir parçası olmuş ve NASA araştırmaları için en çok destek alan dördüncü devlet üniversitesidir.

●    Top 20  Amerikan Devlet Araştırma Kurumu Times Higher Education

●    Küresel 20’000+ ünversiteler listesin’de ilk 1%Center for World University Rankings

●    Tüm dünyada Top 100 U.S. News ve World Report, En İyi Küresel Üniversiteler

        ●    #11 Online Lisans Programı U.S. News ve World Report         

●    #11 Online Lisans Programı U.S. News ve World Report