Lefkoşa- Girne anayolu kenarındaki tarlaya dökülen tavuk gübresinden çıkan pis koku, Aşağı Dikmen’de yaşayanları rahatsız ediyor.


   Doğal gübre diye nitelendirilen tavuk dışkısından yayılan koku nedeniyle, Lefkoşa-Girne anayolunda seyahat edenler bile olumsuz etkileniyor.


   Özellikle Lavinium Sitesi ile eski Lefkoşa-Girne yolu üzerindeki evlerde yaşayanlar, yaklaşık bir haftadan beridir bölgeyi saran pis kokudan ötürü kapı ve pencere açamadıklarından dolayı şikayet ediyor.


  Yetkililere seslenen vatandaşlar, genizleri yakan koku nedeniyle bir an evvel önlem alınmasını istiyor.


Vatandaş ne dedi?

Yüksel Çağlar:
“Bayramdan önce başlayan ve son 2 gündür şiddetini artıran çok ağır bir koku var. O kadar pis kokuyor ki Girne Lefkoşa anayolunda seyahat edenleri bile etkiliyor. Genizleri yakan koku, arabanın içerisine siniyor. O bölgede yaşayanlar isyan noktasında.”

Yusuf Parlak:
“Pis kokular nedeniyle markete gelen müşteriler rahatsız oluyor. Dükkanda fazla kalıp alışveriş yapmak istemiyor. Sürekli oda parfümü kullanıyoruz ancak o bile yeterli olmuyor. Koku, özellikle akşamüzeri şiddetini arttırıyor.”

İmren Onbaşı:
“Bölgeyi saran dayanılmaz koku o kadar ağır ki, kapı ve pencere açamıyoruz. Önce kedinin balkona pislediğini düşündüm ve ilaçlı sularla yıkadım ancak daha sonra kokunun geçmemesiyle bizden kaynaklanmadığını anladım.”

Hacer Kılıçoğlu:
“Pis kokudan ötürü rahatsız oluyoruz. Evde kapı ve pencere kapalı oturuyoruz. Bir şey almak için evden dışarı çıktığımızda ise dayanılmaz kokuya maruz kalıyoruz. Umarım biran evvel önlem alınır, çünkü bu ağır koku nedeniyle yaşamak zorlaşıyor.”

Meryem Özkurt:
“Yaklaşık bir haftadan beridir Aşağı Dikmen Bölgesi çok pis kokuyor. Balkona çıkamıyoruz ve evde kapalı oturmak zorunda kalıyoruz. Çocukları dışarı çıkaramıyoruz. Yetkililer bu konuyla acil olarak ilgilensin ve bir daha böyle pis kokularla karşılaşmayalım.”

Merve Özkurt:
“Dikmen gibi büyük bir bölgeyi saran pis koku nedeniyle yetkililer zamanında neden önlem almaz anlamakta güçlük çekiyorum. Bölgeyi saran pis koku nedeniyle herkes etkilenirken, astım hastaları da kriz geçiriyor. Dikmen Belediyesi’nin bu sorunu en kısa zamanda çözeceğine inanıyorum.”


Kaynak/ KIBRIS