20 Temmuz 1974 Barış Harekatı’na katılan Türkiye’nin Bursa ili Orhaneli ilçesindeki gazilerden 6’sı, 38 yıl aradan sonra yeniden adaya gelmenin heyecanını yaşıyor.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Bursa Orhaneli Belediye Başkanı Burhan Tatlıoğlu ve beraberindeki gaziler heyetini kabul etti.

“GENÇLİK YILLARIMDA BURSA’DA FUTBOL OYNADIM”

Cumhurbaşkanı Eroğlu, heyetle görüşmesinin basına açık bölümünde yaptığı konuşmada, Bursa’nın yabancı bir şehir olmadığını, gençlik yıllarında Bursa’da futbol oynadığını söyledi.

Şehrin o günkü ve bugünkü halini mukayese edebilecek durumda olduğunu kaydeden Eroğlu, şehrin çok büyük gelişme göstererek Türkiye’nin en güzel illerinden biri haline geldiğini ifade etti. Dünyanın da her zaman tercih ettiği vilayetlerden biri olan Bursa’da belediye başkanlarına büyük görev düştüğünü, çünkü yakalanan gelişmişliği sürdürmenin daha zor olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Eroğlu, Burhan Tatlıoğlu’na kolaylıklar diledi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, heyeti KKTC’de görmekten duyduğu mutluluğu da ifade ederek Bursa’ya selam ve sevgilerini iletti.

TATLIOĞLU: “2 GÜNDÜR ANILARINI TAZELİYORLAR”

Bursa Orhaneli Belediye Başkanı Burhan Tatlıoğlu da, geçen yıl Belediyeler Birliği’yle geldiği Kıbrıs’ta bu sefer gazilerle gelmeyi istediğini belirterek, Orhaneli’deki 7 Kıbrıs gazisinden 6’sıyla birlikte geldiğini; bir gazinin ise kalp rahatsızlığı yüzünden gelemediğini anlattı.

Tatlıoğlu, 1974 Barış Harekatı’ndan 38 yıl sonra yeniden adaya gelen 6 gazinin iki gündür anılarını tazelediğini kaydederek, gazileri tek tek tanıttı; gaziler de nerelerde görev yaptıkları hakkında bilgiler verdi.

Orhaneli Belediye Başkanı Tatlıoğlu, “Gazilerimiz az önce ‘toprağında savaştığımız yerin Cumhurbaşkanı’yla görüşeceğiz, çok heyecanlıyız’ dediler, bize teşekkür ettiler ama asıl teşekkürü size etmemiz lazım” dedi.

EROĞLU YENİDEN... “1974’TE HEPİMİZ GENÇTİK”

Bunun üzerine yeniden konuşan Cumhurbaşkanı Eroğlu da, gazilere asıl kendilerinin teşekkür ettiğini vurguladı.

“1974’te hepimiz gençtik. Ben de Mağusa’da seferi hastanede doktordum. Barış Harekatı’na katılan askerlerle, komutanlarla tanışıp dostluklar kurma fırsatı bulduk” diyen Eroğlu, Bursa Orhaneli ilçesi gazileriyle 38 yıl sonra buluşmanın ayrı bir güzellik; savaştıkları yerleri görmelerinin ayrı bir heyecan olduğunu söyledi.

“MÜHİM OLAN BU DEVLETİ YAŞATMAK”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Barış Harekatı sayesinde bir devlet kurulduğunu, kendisinin de halkın desteğiyle devletin en üst makamında bulunduğunu ifade ederek, “Ama mühim olan bu devleti kuracak bir coğrafya yaratmaktı. Barış Harekatı’yla onu gerçekleştirdik. Şimdi onun kadar mühim olan, kurduğumuz devleti yaşatabilmektir. Bu konuda Anavatan’ın desteği bizi her zaman rahatlatmıştır. Bugün de Anavatan’ın desteğiyle, halkımızın birlik, beraberliğiyle bu devleti yaşatmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Orhaneli Belediye Başkanı Burhan Tatlıoğlu, görüşmede Cumhurbaşkanı Eroğlu’na Bursa ve Orhaneli hakkında tarihi bilgiler de aktardı.