Fikret Küçük: Gençler zehirleniyor

Mağusa’nın Maraş bölgesinde uyuşturucu kullanımının her geçen gün yaygınlaştığını belirten Fikret Küçük, daha etkin mücadele için yetkilileri göreve çağırdı

Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’nın Maraş bölgesinde bulunan Anadolu Mahallesi Muhtar Azası Fikret Küçük, mahalle ve bölge ile ilgili sıkıntılarını Diyalog muhabirine aktardı. Mahallesinin ve Maraş bölgesinin en büyük sorununun uyuşturucu satışı ve kullanımı olduğuna vurgu yapan Küçük, yaklaşık 2 ay önce evinin önünde bulunan 600 TL değerindeki bisikletinin bir şahıs tarafından bonzai almak amacı ile çalınıp 80 TL’ye satıldığını anlattı. 

Temizlik mahalle girişine kadar yapılıyor
Anadolu Mahallesini göz önünde olan bir bölge olmaması nedeni ile temizlik hizmetlerinin aksatıldığını savunan Küçük, temizliğin mahallelerinin girişine kadar yapıldığını, iç sokakların temizlenmediğini söyledi.

Elektrik faturaları ağır
Akıllı faturaya geçilmesinin ardından elektrik faturalarının oldukça yüklü gelmeye başladığını öne süren Küçük, eskiden mahallelinin gelecek olan fatura miktarını az çok tahmin edip ona göre hareket ettiğini ancak şimdilerde hiç kimsenin gelecek olan faturayı kestiremediğini dolayısı ile mahallelide bir huzursuzluk olduğunu savundu.

Bölge belirsizlikten dolayı gelişemedi
Maraş’ın olası bir çözüm halinde verilecek bölgeler arasında olması ve yıllardır süren belirsizlik yüzünden hiç kimsenin bölgeye yatırım yapmadığını anlatan Küçük, bölgenin bu neden ile bir türlü gelişemediğinin altını çizdi. Gelmiş geçmiş hükümetlerinde Maraş bölgesine olan ilgisizliğinden yakınan Küçük, stratejik olarak çok önemli bir bölgede olan Maraş’ın her zaman ihmal edildiğini savundu.

En büyük sorun uyuşturucu belası
Bölgede uyuşturucunun en büyük bir sorun olduğunu belirten Küçük, gençlerin uyuşturucu ile özellikle bonzai ile zehirlendiğini ifade etti. Uyuşturucuya karşı Maraş bölgesinde bir mücadelenin sürdürüldüğünü anımsatan Küçük, bunun yeterli olmadığını ve devletin bu duruma acil bir çözüm bulması gerektiğini ifade etti. Yaklaşık 2 ay önce evinin önünden 600 TL değerindeki bisikletinin “bonzai” türü uyuşturucu madde almak amacı ile bir şahıs tarafından çalınıp 80 TL’ye satıldığını anlatan Küçük, uyuşturucunun bölgede ulaştığı korkunç boyutlara dikkat çekti.