Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’nin düzenlediği “Genç Sanatçılar Resim Yarışması 2014”ün ödül töreni ve sergi açılışı, 3 Haziran Salı günü gerçekleşiyor.

Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 19.00’da yer alacak serginin açılışını Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu yapacak.

“Genç Sanatçılar Resim Yarışması 2014”te ödül almaya hak kazanan sanatçılar ödüllerini Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’ndan alacak.

Kültür Dairesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kültür Dairesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği ve bu yıl Gökçe Keçeci Şekeroğlu, Mustafa Öztunç ve Yücel Yazgın’dan oluşturulan Yarışma Seçici Kurulu’nun değerlendirmesi sonucunda, “Genç Sanatçılar Resim Yarışması 2014”te Ahmet Erman Karagöz’ün “Kadının Dramı”, Kemal Behçet Caymaz’ın “Varoluş Öz II” ve Rahme Manastırlı’nın “Lefkoşa 1” isimli eserleri başarı ödülü almaya hak kazandı. Yarışma Seçici Kurulu sanatçıları teşvik etmek ve desteklemek amacıyla Ülviye Karabaşak’ın “Sırdaş” ve Nilüfer İnandım’ın “İsimsiz” adlı eserlerine de jüri özel ödülü verilmesi kararlaştırıldı.

Sergide ödüllü eserlerin yanı sıra, Elif Nazlı Tangül’ün “Non Form”, Rahime Manastırlı’nın “Lefkoşa 3” ve “Lefkoşa 4”, Serhan Denizer’in “Evim” ve “Büyülü Maske”, Nurtane Karagil’in “Kız İsteme” ve “Nişan”, Fatma Nur Özoğul’un “Kid”, “Leave Me Alone 1” ve “Hard Tires For Dreamers”, Sevil Demirsöz’ün “İsimsiz 2” ve “İsimsiz 3”, Ülviye Karabaşak’ın “Karmaşa”, “Etkileşim”, “Sırdaş”, Zehra Çelik’in “Renk Ver”, Gülşen Şakaklı’nın “Çöp ve Lale”, Mahmut Erol’un “Lapis”, İpek Denizli Karagöz’ün “Düşehir” ve “Aydınlaşankent”, Ahmet Erman Karagöz’ün “Afrodit Korkusu” ve “Yok/Oluş”, Direnç Betmezoğlu’nun “İsimsiz” başlıklı üç eseri, Ziynet Eğitmen’in “Sevgi ve Adalet Tanrıçası 2”, Kemal Behçet Caymaz’ın “Varoluş Öz I” ve “Varoluş Öz III”, Selin Akbıçak’ın “Neredeyiz?” ve “Sessiz”, Ecem Sınay’ın “Sınır”, “Sızıntı” ve “Sürpriz”, Mehmet Sariler’in “Boşlukta” ve “Geleceğe Doğru”, Kemal Haşim’in “Traditional Piece” ve “Song of a Peace”, Didem Tümer’in “Owl” ve “Flamingo” ve Nilüfer İnandım’ın “Mutsuzlar” ve “Oda” isimli eserleri de yer alıyor.

“Genç kuşak ressamların anlayış ve eğitim ayrımı gözetmeksizin özendirilmesi, yeni değerlerin saptanması, bu alanda eser üreten genç sanatçıların çalışmalarının bir arada sergilenmesi ve başarılı olan ressamların ödüllendirilerek teşvik edilmesi amacıyla” düzenlenen “Genç Sanatçılar Resim Yarışması”nda, başarı ödülü almaya hak kazanan eserlerin her birine 2 bin 500 TL’lik para ödülü ile plaket verilecek. Jüri özel ödülü verilmesi kararlaştırılan eserlere ise 500TL’lik para ödülü veriliyor.

Bu yıl 6’ncısı düzenlenen “Genç Sanatçılar Resim Yarışması 2014”’te başarı ödülü ve sergileme alan eserler, 3-13 Haziran 2014 tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi’de mesai saatleri arasında izlenebilecek.