Lefkoşalı Emre Orhan isimli aşırı alkollü gencin, geçtiğimiz akşam saat 23.00 sıralarında, daha önceden tanıştığı bir kadını, “Gel seni evine bırakayım” diyerek aracına aldıktan sonra, Boğaz Piknik alanına götürerek, ciddi şeklide darp edip, ırzına geçmeye çalışmasıyla ilgili polis tahkikatı tamamlandı. 
   Emre Orhan isimli gencin elinden zor kurtulan kadın, ciddi şeklide darp edilmiş ve giysileri yırtık bir şekilde Girne Polis Müdürlüğü’ne giderek şikayette bulunmuş, şikayet üzerine harekete geçen Girne Adli Şube ekipleri de Emre Orhan’ı tespit edip gözaltına almıştı. 
   Zanlı Orhan, dün yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı ve mahkemenin emir verdiği, teminat şartlarını yerine getirerek, davaları görüşülünceye kadar KKTC sınırları içerisinde serbest bırakıldı. 
   Emre Orhan, teminat için Ceza Davaları Yargıcı Şerife Katip Kır’ın huzuruna çıkarıldı. Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli Müfettiş Muavini Hüseyin Göymen, iddia makamının tanığı olarak şahadet verdi.
   Göymen, zanlı Emre Orhan’ın, “ırza geçmeye teşebbüs”, “kadın kaçırma”, “kadınlara karşı namus ve ahlaka aykırı saldırı”, “ciddi darp” ve “sarhoşluk” suçlarından methaldar olduğunu kaydetti. 
   Zanlının suçunu kabul ettiğini ve tahkikatın tamamlandığını kaydeden Göymen, bu aşamada, davalarında hazır olabileceği uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.
   Tahkikat memurunun şahadetinin ardından iddia makamı adına söz alan Savcı Özlem Tümer, zanlının methaldar olduğu suçun ciddi bir suç olduğuna dikkat çekti. 
   Tümer, bu aşamada zanlı Emre Orhan’ın yurt dışına çıkışının yasaklanıp seyahat belgelerinin polise teslimi, 20 bin TL nakdi,  KKTC vatandaşı muteber iki kişinin 50’şer bin TL’lik kefalet senedi imzalaması ve zanlının haftada bir en yakın polis karakoluna ispatı vücut etmesi karşılığında davaları görüşülünceye kadar serbest kalmasına itirazları olmayacağını belirtti.
   Polis memurunun şahadetini ve iddia makamının talebini dikkate alan Yargıç Şeriflefkoşae Katip Kır, istenen teminat emrini verdi.


Kıbrıs Gazetesi