UEFA Avrupa Ligi’ndeki en çok konuşulan ve 20 Eylül'de Lefkoşa'da oynanacak olan Kıbrıs Rum Kesimi ekibi AEL Limassol ile Fenerbahçe karşılaşması gündemdeki yerini koruyor. Karşılaşma öncesi Fenerbahçe'nin Güney Kıbrıs'taki güvenlik endişesinden; Güney Kıbrıs ile Türkiye ilişkilerine kadar bir çok konuda yorumlar yapılan karşılaşmayla ilgili değerlendirmeler tazeliğini korumaya devam ediyor. Türkiye'nin AB Bakanı Egemen Bağış'ın Rum Lider Hristofyas'a "Gel maç izleyelim" açıklaması uzun süre gündemden düşmezken, karşılaşmayla ilgili bir değerlendirme de TC eski Lefkoşa Büyükelçisi Kaya Türkmen'den geldi. Türkmen sosyal paylaşım sitesi olan Facebook'tan AEL- Fenerbahçe karşılaşmasıyla ilgili ilginç değerlendirmelerde bulundu.


TÜRK TAKIMLARINA GÖNDERME


Türkmen, Facebook hesabından maçla ilgili "Sayın Cumhurbaşkanı Eroğlu Fenerbahçe futbol takımına "gelin bir de burada maç yapın" diyor. Sözün bittiği yer" yorumunu yapmasının ardından hesabında ekli olan Kıbrıslı Türkler'den cevap gecikmedi. İletisine yorum yapanlara cevap veren Türkmen, Türkiye'deki dev takımşara sert göndermelerde bulundu. Türkmen'in o paylaşımı sözün bittiği yerdi...

 


İŞTE TÜRKMEN'İN O PAYLAŞIMI 

"Hepimizi bıktıran şu meşhur "etle tırnak" edebiyatı var ya... Aslında ne kadar doğru... Ne kadar güzel... Ben "etle tırnak"çıyım İsmail Bey. FB Limassol ile oynayacak... İşte UEFA filan... İyi de... Gel Lefkoşaya Gönyelİ ile de oyna... Gel... Küçük Kaymaklı ile oyna... Gel Çetinkaya ile, Lefke ile de oyna. Sonra git, istiyorsan Limasol ile de oyna. Aç Mersin Gümrüğünü... Al Kuzey Kıbrıs'ın bütün portakalını, patatesini, hellimini... TC'nin en önemli milli davasıdır Kıbrıs... Al Kıbrısı, sırtla, uçur... Monako yap Kıbrısı...Hele şimdi tam sırası. Güçlü Türkiye, güçlü KKTC... Daha ne diyeyim İsmail Bey?



www.kibrismanset.com/ÖZEL