Geçitköy'e su pompalayan istasyonda korkutan görüntü

Geçitköy'e su pompalayan Karşıyaka'daki Pompa İstasyonu yakınlarında bulunan ve pompalama işlemi ile ilgili sürecin gerçekleştiği bir odadan dışarıya sular fışkırması, bölge sakinleri tarafından paniğe sebep oldu.

Asrın Projesi kapsamında Türkiye'den ülkemize gelen suyun toplandığı barajdan bir önceki durak olan Karşıyaka Pompa İstasyonu yakınlarındaki bir "oda"dan dışarıya fışkıran sular halkta panik yaşanmasına sebep oldu.

Çok şiddetli şekilde suyun bulunduğu odadan dışarı çıktığı gözlemlenen videoda, etrafta da su birikintilerinin yaşandığı gözlemlendi.

Görgü tanıkları, suyun yüksek basınçla çelik kapılardan dışarı çıktığını ve yüksek ihtimalle pompa istasyonunda arıza meydana geldiğini ifade ederken, KIBRIS'ın belediyede çalışan bir görevliden konuyla ilgili edindiği bilgiye göre, yaşanan sürecin normal bir prosedür olduğu, boruların temizlenmesi için çok şiddetli su pompalandığı ve paniğe gerek olmadığı da ifade edildi.

Temizleme işleminin sona ermesinin ardından su birikintilerinin de temizlendiğine işaret eden Belediye yetkilisi, buna benzer bir işlemin daha önce Esentepe'de de yapıldığını belirtti.

Kıbrıs