Girne’de önceki gün çok ilginç bir olay daha yaşandı. Mehmet Can Tunç isimli kişi, yakın arkadaşı Kudret Evli’ye, gece kulübünden ‘güzel bir kadın getireceği’ vaadiyle 280 TL alarak kayıplara karıştı.
   Kudret Evli’nin polise şikayeti üzerine, kısa bir süre sonra Girne’de tespit edilen Mehmet Can Tunç, derdest emriyle polis tarafından gözaltına alındı. Girne Kaza Mahkemesi’nde Yargıç Şerife Şatip Kır’ın huzuruna çıkarılan zanlı Tunç, mahkemenin emir verdiği teminat şartlarını yerine getiremeyerek hükümsüz tutuklu olarak Lefkoşa Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.
   Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Ömer Yavuz meselenin tahkikat memuru olarak mahkemede şahadet verdi.
   Polis memuru Yavuz, zanlı Mehmet Can Tunç’un “sahtekarlıkla para temini” suçundan methaldar olduğunu kaydetti. Zanlının, Kudret Evli’den temin ettiği 280 TL’nin 230 TL’sini bularak emare aldıklarını kaydeden Yavuz, tahkikatın bu aşamada tamamlandığını söyleyerek uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.
   Yargıç Şerife Katip Kır, davaları sonuçlanıncaya değin KKTC dışına çıkmaktan men ettiği zanlının, KKTC vatandaşı bir kefilin de 5 bin TL’lik kefalet senedi imza etmesini istedi. 
   Teminat şartlarını yerine getiremeyen Mehmet Can Tunç, hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.