GEÇ DE OLSA GÜZEL KARAR

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu BRT'de yayınlanan "18.SAAT" adlı programda, Bakanlar Kurulu’nun Maliye Bakanlığı’na verdiği yetki çerçevesinde 530 kişilik pandemi merkezinin Dikmen’de Özok Öğrenci Yurtları olacağını açıkladı.

Olgun Amcaoğlu, söz konusu pandemi merkezi için sözleşmelerin tamamlandığını ve kısa sürede imzalanacağını söyledi.

Maliye Bakanı Amcaoğlu, “100 kişilik pandemi hastanesi bu ülkenin deniz yolu veya havayoluyla sürekli günlük çıkan pozitif vakalarla 10 gün cevap verebilirdi. 10 günde dolardı. Biz diyoruz ki; karantina süreçlerinde, pozitif vakalarda temaslı süreçlerin tamamlanacağı 500 kişilik tesisler bile yetmedi. Bugün bu rakamı bine çıkarmak için adımlar attık”dedi.

Bir soru üzerine Amcaoğlu, Covid-19 ile mücadelede şuan için öngörülen ve oluşturulan ödenek kaleminin 65 Milyon TL olduğunu belirtti.

Amcaoğlu “Covid-19 için oluşturulan ödenek kalemi yeterli olmadığında bu kalemi artırarak devam edeceğiz. Kimsenin bu sürecinin ne zaman biteceği ile ilgili bir öngörüsü yokken kimse 100 Milyon TL’lik ödenek kalemi ile bunun üstesinden geleceğini bu ülkede söyleyemez. İhtiyacımız oldukça bizim o 8.8 Milyar TL’lik bütçemizin içerisindeki ödenek kalemlerinden sağlığımıza aktarılacaktır. Bu konuda bir adım geri atılmayacaktır bundan da kimsenin endişesi olmasın” dedi.

Hastanelere çok yakın Pandemi Merkezi

Aylardır halkın beklentisi olan pandemi hastanesi ve karantina merkezlerine şehre ve büyük hastanelere oldukça yakın bir konumda ancak çevreden izole olmuş bir noktada bulunan Özok Kompleksi’nin seçilmesi vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Tek merkezde yeterli kapasite

530 kişilik kapasitesi bulunan komplekste temaslı ve semptomsuz kişilerin tek bir merkezde bulunması sağlık çalışanları ve denetim için daha iyi olacak. Bu durum sağlık çalışanlarına da olumlu olarak yansıyacak.

5 yıldızlı otel standartlarında bir pandemi merkezi

Gerek Yakın Doğu Hastanesi’ne gerekse Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne çok yakın konumdaki Özok Kompleksi’nin çevresinde hiçbir yerleşim yerinin olmaması izalosyon açısından olumlu bulunurken, kompleksin 5 yıldızlı otel standardında yeni bir tesis oluşu ve içerisinde tüm imkanları barındırması ise karantina merkezine sevkedilecek insanların mutlu ve huzurlu olarak karantina sürecini tamamlamasına vesile olacaktır.

Otelciler Birliği Başkanı Dİmağ Çağıner de konuya sosyal medya üzerinden destek belirten mesaj yayınladı